Nieuws

Viscon Group sluit zich aan bij Club van 100 van Wageningen University & Research

Gepubliceerd op
19 juni 2020

Viscon Group heeft zich aangesloten bij de Club van 100 van de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Doel van de Club van 100 is dat het Nederlandse tuinbouwcluster zijn voorsprong op het gebied van kennis behoudt door het doen van strategisch onderzoek. Saskia Visser van Viscon Group: "Wij geloven in de kracht van ‘idea transfers’: dus niet alles alleen uitvinden, maar elkaar inspireren."

Deelnemers aan de Club van 100 krijgen toegang tot de brede expertise van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Op deze manier dragen ze bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland. Deelname aan de Club van 100 bestaat uit twee delen: 50% van de inleg blijft beschikbaar voor het bedrijf (in de vorm van snelle toegang tot kennis). De andere 50% wordt besteed aan pre-competitieve projecten.

Viscon

Viscon Groep uit 's-Gravendeel is actief op het gebied van Factory Automation in food & agri. Zo ontwerpt het systemen voor meerlagenteelt, interne logistiek, verpakken en reinigen. Saskia Visser, Research And Development Analyst: " Onze 300 medewerkers zijn dagelijks bezig met innovatieve, kwalitatieve en creatieve oplossingen om producten van A naar B te verplaatsen binnen productieorganisaties. Deelname aan de Club van 100 biedt een heel snelle en laagdrempelige toegang tot kennis. Daardoor willen willen we ons kennisniveau op verschillende kennisgebieden van de data en biobased economie omhoog brengen. Ik zie uit naar de synergie tussen de WUR en alle deelnemende partijen."

Inmiddels zijn ruim 70 bedrijven aangesloten bij de Club van 100. Jan Willem de Vries van de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research: "Viscon Group is wereldwijd actief en heeft de afgelopen decennia veel kennis op het gebied van material handling-systemen opgebouwd. Viscon Group is daarom een mooie aanvulling voor de Club van 100. En we hopen dat het andere bedrijven ook doet besluiten zich aan te sluiten bij deze club: de 'Champions League van de glastuinbouw'."