Activiteit

Waterkwaliteit op het bedrijf onder de aandacht

Nadat er de afgelopen jaren veel aandacht is geweest voor het beperken van de emissies naar oppervlaktewater en riolering, wordt deze dag met name gericht op monitoring en sturing van de waterkwaliteit op het bedrijf. Hoe kunnen de ondernemers binnen de wettelijke kaders zorgen voor een zo optimaal mogelijke kwaliteit van de recirculerende voedingsoplossing? Welke voedingselementen moeten nauwkeurig gevolgd worden en welke andere stoffen kunnen zorgen voor een verminderde kwaliteit van het eindproduct? Hoe kunnen we via het watersysteem de weerbaarheid van het gewas tegen ziekten en plagen verhogen? Allemaal vragen waar deze middag een antwoord op wordt gegeven.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw & Bloembollen en Glastuinbouw Nederland
Datum

do 7 oktober 2021 13:00 tot 18:00

Locatie Horti Science Park, Violierenweg 1-3, 2665 MV Bleiswijk

Door het interactieve karakter van zowel de onderzoekspitches als de workshops is het goed mogelijk uw vragen en opmerkingen te laten behandelen gedurende deze dag.

Programma

12.45 Ontvangst (op vaste zitplaats)
13:00 Plenaire presentaties
Opening door Sjaak Bakker (Wageningen University & Research)
Toekomstvisie & onderzoeksprogramma Glastuinbouw Waterproof door Jim van Ruijven (Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw) en Margreet Schoenmakers (Glastuinbouw Nederland)
13.30 Keuze-workshop ronde 1
14.30 Keuze-workshop ronde 2
15.30 Onderzoekspitches en bezoeken kasproeven
Onderzoekers geven korte, interactieve pitches over lopende onderzoeken en recente onderzoeksresultaten, onder andere over filtratietechnieken, telen met toelating van meer natrium, relatie meststoffen en gewasgezondheid.
17.00 Afsluiting

Het WaterEvent wordt georganiseerd door Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw in samenwerking met Glastuinbouw Nederland.

Kosten

Indien u direct betaalt via iDEAL bedragen de deelnamekosten € 20,00 voor leden van Glastuinbouw Nederland (LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO) en de Club van 100 (WUR). Voor niet-leden bedragen de deelnamekosten € 40,00. Ontvangt u liever achteraf een factuur dan wordt € 7,50 extra in rekening gebracht. Dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven.   

Aanmelden

Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 4 oktober 2021, 12.00 uur. Per bedrijf kunnen maximaal twee personen worden aangemeld. Wilt u met meer personen komen, stuur dan een e-mail naar akerkhof@glastuinbouwnederland.nl zodat diegenen op de reservelijst komen.

Let op: ter plaatse aanmelden voor de bijeenkomst is i.v.m. de coronamaatregelen niet mogelijk!

Annuleren

Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Alle genoemde prijzen zijn per persoon en exclusief btw.

Coronamaatregelen

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. I.v.m. de coronamaatregelen is er plaats voor 75 deelnemers. Voor uw bezoek is een coronatoegangsbewijs nodig. U neemt dit mee via de Coronacheck-app of geprint op papier. Wij scannen bij de ingang uw QR-code. Vergeet niet ook uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Beeldmateriaal

Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@glastuinbouwnederland.nl.

Horti Science Park Event - Banner