Nieuws

WUR investeert in unieke faciliteit voor onderzoek aan daglichtloos telen

Published on
9 juli 2019

Vorige week dinsdag 2 juli tekende een consortium van Light4Food, Maurice Kassenbouw, Signify en Ridder het contract voor de realisatie van een nieuwe onderzoeksfaciliteit op de locatie van de Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen Universiteit & Research in Bleiswijk.

Vertical Farming in de glastuinbouw

In een nieuwe hal aan de Violierenweg 1 komen vier luchtdichte cellen met teeltsystemen voor hoog opgaande gewassen en meerlagenteelt van laagblijvende gewassen (potplanten, uitgangsmateriaal, bladgroenten etc.). Om de gewasreacties ook te kunnen volgen onder extreme condities is gekozen voor een zeer hoge lichtniveau 's tussen 1000 en 1500µmol PAR. Een deel van de cellen worden uitgevoerd met dynamisch regelbare LED belichting om zowel de effecten van het lichtniveau als het licht spectrum te kunnen onderzoeken.

Via een uitgebreid meet- en regelsysteem worden de fotosynthese, de water- en nutriënten opname van het gehele gewas meetbaar gemaakt waarbij verschillende voedingsoplossingen onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangeboden. Ook de volledige energiebalans van de cellen kan worden gevolgd door intensieve energie en klimaat monitoring.

De oplevering van deze unieke faciliteit staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Vertical Farming in de glastuinbouw