Activiteit

Energiedag voor het platteland op 6 juni 2023 (Geannuleerd)

Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Ook in de landbouw. Op de energiedag geven we je inzicht in de meest recente ontwikkelingen. Iedereen is welkom.

De Energiedag is geannuleerd. Meer informatie lees je hieronder.

Organisator Wageningen Plant Research & ACRRES
Datum

di 6 juni 2023 09:30 tot 16:30

Locatie Open Teelten – Broekemahoeve, Elandweg 84 Lelystad

Update 30 mei: Helaas hebben we moeten besluiten de Energiedag op 6 juni te annuleren door een tekort aan inschrijvingen dit jaar. Voor platteland-georiënteerde activiteiten vanuit WUR, zie de activiteitenkalender. Heb je interesse in een rondleiding bij onze installaties, of wil je kennismaken in het kader van potentiële samenwerking met ons, neem dan contact op met info@acrres.nl.

Energie & landbouw

Meer en meer boeren kijken naar mogelijkheden omtrent energie op of voor hun bedrijf. Wat zijn de nieuwe inzichten over waterstof in de landbouw? Kan het uit om een eigen elektriciteitsnetwerk te installeren? En wat kan ik eigenlijk allemaal met zonnepanelen op mijn bedrijf? Wat kun je nog meer doen met gras op het bedrijf in het kader circulariteit? Op de Energiedag geven experts van ACRRES en WUR Open Teelten antwoord op die vragen.

Op dinsdag 6 juni ben je van harte welkom op onze Broekemahoeve in Lelystad. Voor het programma, zie de rechterkant van deze pagina.

Midden tussen de akkers en windmolens wisselen plenaire sessies en presentaties elkaar af op de energiedag.

Aan het eind van de dag is er de mogelijkheid de faciliteiten van ACRRES te bezoeken (tour duurt ongeveer 1 uur). Daarbij kom je o.a. langs het project Sunbiose (waarbij gekeken wordt wat het effect is van zonnepanelen op gewassen) en langs SWITCH (hét lokale elektriciteitsnetwerk).

We zien je graag op 6 juni!

Team ACRRES

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan