Nieuws

Paul Struik ontvangt International Crop Science Award 2019

Gepubliceerd op
15 november 2019

Paul Struik, hoogleraar Gewasfysiologie aan de WUR, heeft vandaag de International Crop Science Award 2019 ontvangen. De award wordt jaarlijks uitgereikt door de Crop Science Society of America (CSSA) voor buitengewone bijdragen aan de landbouwkunde.

Struik doet onder meer onderzoek naar de fysiologie van aardappels en C3- en C4-fotosynthese, waarbij hij eco-fysiologie en genetica voor complexe eigenschappen in verschillende gewassen verbindt met agrobiodiversiteit. Hij zoekt in zijn onderzoek de verbinding tussen de natuurwetenschappen en de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld ten aanzien van zaaitechnieken en duurzame intensivering.

Struik is betrokken bij meer dan 480 peer-reviewed publicaties en is editor-in-chief voor meerdere vakbladen waaronder Frontiers in Plant Science en PLoS One. Daarnaast is hij als reviewer verbonden aan kennisinstellingen in meerdere landen.

Over de International Crop Science Award

De award is gericht op creativiteit en innovatie in het tot stand brengen van verandering in de praktijk, producten en/of programma's op het gebied van gewassen op internationaal niveau.

Lees meer over de Crop Science Award.