Activiteit

Save the Date: EnergiekEvent 2023 op woensdag 7 juni

Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Bloembollen en Kas als Energiebron organiseert samen met andere kennis partners op woensdag 7 juni aanstaande in Bleiswijk het EnergiekEvent 2023. Na de onderbreking vanwege de coronapandemie bleek het evenement in mei vorig jaar wederom de ideale gelegenheid om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen over energietransitie in de glastuinbouw.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw, Delphy Improvement Centre, Kas als Energiebron
Datum

wo 7 juni 2023

Locatie Bleiswijk

Energiezuinige kassen

Ook dit keer kan worden deelgenomen aan diverse workshops en is het mogelijk projecten te bezoeken in de kassen van Wageningen University & Research en Delphy Improvement Centre. Diverse aspecten van onder meer Het Nieuwe Telen, CO2, LED-belichting, kasdekmaterialen en energiezuinige kasconcepten komen aan bod. Uiteraard wordt tijdens het EnergiekEvent 2023 niet voorbijgegaan aan de actualiteit van de hoge gas- en energieprijzen.

Kas als Energiebron is hét innovatieprogramma dat energiebesparing en het gebruik van duurzame energie in de glastuinbouw stimuleert en waarin Glastuinbouw Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) samen optrekken.