Project

CCTV segmentation

The utility of Electronic Monitoring (EM) in data collection programmes is expanding rapidly in recent years. EM is using closed circuit television (CCTV) to remotely monitor catches and discards on commercial fishing vessels. Large amounts of video footage is collected and analysed to identify and count fish, sea mammals and birds in discards, in currently relevant projects within the context of the Common Fisheries Policy (CFP) and DCMAP reformation, like Fully Documented Fisheries, pilot studies on Catch Quota Regimes, and  monitoring Protective Endangered and Threatened Species (PETS).

Typisch voor EM monitoring is dat in de videobeelden lange intervallen voorkomen waar in geen informatie wordt verzameld. Dit is bijvoorbeeld het geval als er opnames gemaakt worden tussen vistrekken. Op dit moment wordt het bekijken en analyseren van de beelden handmatig of semi-automatisch, met behulp van verzamelde sensor data, uitgevoerd. In beide gevallen wordt de EM interpret software ontwikkeld door Archipelago gebruikt om de videobeelden te scheiden. Beide methodes zijn arbeidsintensief.

Het doel van dit project is om een directere aanpak te ontwikkelen welke gebruik maakt van ‘slimme’ beeld analyse software waarbij de identificatie en selectie van ‘interessante’ videobeelden wordt geautomatiseerd en in de analyse met EM interpret worden ingevoegd. Door deze aanpak zal de hoeveelheid menselijke arbeid afnemen en het analyse proces sneller en goedkoper maken. Ook maakt het gebruik van de videobeelden zonder sensor data het filter proces robuuster en verlaagd de installatie kosten op schepen omdat dure sensors overbodig zijn.

Het gebruik van EM, video and beeld analyse technieken neemt toe. Het is belangrijk voor IMARES om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van deze monitoringstechnieken. De ontwikkeling van deze expertise zorgt voor een leidende rol van IMARES in toekomstig internationaal onderzoek.

Deliverables

segmentation algorithm with connectivity to EM software

Publicaties