
Voedsel, dier en consument
(BO-43-012 en 43-003) - Het domein Voedsel, Dier en Consument is verantwoordelijk voor kennisontwikkeling rondom de thema’s voedselveiligheid, diergezondheid en gezondere en duurzamere voedselproducten. Hierbinnen vallen de zes aandachtspunten: 1) Voedselkwaliteit in mondiale context, 2) kwetsbaarheid dier- en volksgezondheid, 3) nieuwe technologieën, 4) vergroten van burgerbewustzijn, 5) verduurzaming van productie en consumptie en 6) het vergroten van het duurzame marktaandeel.
Klimaat- en energiemaatregelen
(BO-43-012.01) - Kas als Energiebron is hét innovatieprogramma dat energiebesparing en het gebruik van duurzame energie in de glastuinbouw stimuleert. LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit trekken hierin samen op.
Voedselzekerheid
(BO-43.003.01) - Het belang van voedselzekerheid is benadrukt in de Sustainable Development Goals (SDGs) die in September 2015 door de Verenigde Naties in New York zijn gelanceerd. Ook Nederland heeft getekend voor de SDGs.