Digital Twins (KB-41)

(KB-41) - Digitale technologieën veranderen de samenleving op een ongekende manier. Het is een van de grote vragen van onze tijd hoe dit de kwaliteit van ons leven in de nabije en verre toekomst zal beïnvloeden. Digitale tweelingen bieden een geweldige kans om deze transformatie te verkennen, omdat ze ons de nieuwste en meest complexe mogelijkheden van digitale technologie kunnen laten zien.

Het Digital Twins-investeringsprogramma heeft de ambitie om een aantal ‘vlaggenschepen’ te ontwikkelen met de nadruk op methodologieontwikkeling en sociale inclusiviteit van de digitale tweeling. Een vlaggenschip Digital Twin zal worden gebruikt om de mogelijkheden en gevolgen van digitale technologie te visualiseren en te verkennen, in interactie met interne en externe experts en stakeholders. De unieke meerwaarde van dit investeringsthema ligt in de multidisciplinariteit van de kennisdomeinen en de onderlinge verbanden van de verschillende aggregatieniveaus om een synergetische, meer holistische versie van een digitale kopie van de werkelijkheid te creëren.

WUR heeft gezocht naar Digital Twin-projecten die grote wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken in de Wageningse domeinen kunnen realiseren. Samenwerking staat hoog in het vaandel bij dit investeringsprogramma, ook omdat voor een succesvolle Digital Twin kennis uit verschillende disciplines essentieel is.

Per project is er door WUR ongeveer 1,2 miljoen beschikbaar gesteld. De looptijd van de projecten is 3 jaar.

Digitale Tweelingen is een van de 3 investeringsthema's waarop WUR de ontwikkeling van kennis en innovatie in haar domein wil versnellen, zoals vastgesteld in het Strategisch Plan 2019 - 2022.

Projecten: