Project

Patterns of Profit

De multispectrale bril, combineert het grote dynamische bereik van het oog en de kracht van menselijke perceptie in het herkennen van patronen met unieke filtertechnologie om verborgen kleurnuances waar te nemen. Bovendien stelt het de gebruiker in staat om direct actie te nemen op diens waarneming en analyse. Het is een hybride oplossing binnen een potentiële toekomstige hoog geavanceerde automatisering, die echter voor veel toepassingen nog meer droom dan realiteit is.

De bril, ontwikkeld door Seemoreandbetter BV, combineert het grote dynamische bereik van het oog en de kracht van menselijke perceptie in het herkennen van patronen met unieke filtertechnologie om verborgen kleurnuances waar te nemen. Bovendien stelt het de gebruiker in staat om direct actie te nemen op diens waarneming en analyse. Het is een hybride oplossing binnen een potentiële toekomstige hoog geavanceerde automatisering, die echter voor veel toepassingen nog meer droom dan realiteit is.

Het beoogde doel van dit project is om de expertise van kwekers en telers en wetenschappelijke kennis van de WUR te combineren om ExpertEye op hun werkgebied af te stemmen, zodat zij veel sneller en doeltreffender de rijpheid van vruchten, en ziekten en plagen kunnen onderscheiden. Doordat ziekten en plagen eerder worden gezien zal tevens het gebruik van bestrijdingsmiddelen en onnodig oogstverlies kunnen verminderen. Voor de oogst kan het de time to market verkorten, de bewaarbaarheid verbeteren, de milieubelasting verlagen en het bedrijfseconomisch rendement verhogen.

Het project past dan ook in het innovatiecontract onder de onderwerpen: meer met minder en samenwerkende waardeketens, oftewel de PPS-en Tuinbouw Technologie en Tuinbouw Digitaal.

Voor de brede toepassing in land en tuinbouw is er nu behoefte om specifieke spectrale eigenschappen van afwijkingen op en van gewassen te identificeren en te matchen met de expertise van de experts van het domein.

Ook moet de wetenschappelijke informatie uit het laboratorium worden vertaald naar gewas-specifieke spectra en patronen, waarop de ExpertEye door de gebruiker kan worden afgestemd.

 

In dit programma zal gefocust worden op een drietal specifieke aspecten:

1. Onderscheiden van verschillende rijpheid klassen van vruchtgroenten;

2. Onderscheiden van verschillende plantenziekten;

3. Onderscheiden van plaag insecten in gewassen.

 

Patterns for Profit dus!

Publicaties