Project

Voeding Slim Thuis

Ondervoeding van kwetsbare ouderen is een groot en groeiend maatschappelijk probleem. Preventie en behandeling van ondervoeding is complex, mede door de interactie tussen medicatie, zorgbehandelingen, voeding en algeheel welzijn. Het doel van het Voeding Slim Thuis project is om kennis te ontwikkelen voor een innovatief totaalconcept voor deze doelgroep. Hierbij wordt voeding op maat ontwikkeld en aan huis geleverd. De zorgverleners en de ouderen worden ondersteund door een vernieuwend ICT-concept en de distributie vindt plaats middels een geïntegreerd distributiemodel.

In dit project vindt kennisuitwisseling plaats tussen voedingsmiddelenbedrijven, ICT bedrijven, zorgverleners en apothekers met als doel kwaliteit van leven te verbeteren, bij te dragen aan preventie van ondervoeding en een methode te bieden om digitalisering van de zorg gepersonaliseerd in te richten.

De volgende kennis- en innovatievragen rondom voeding vormen de kern:

  • Welke medische profielen zijn te definiĆ«ren waar voeding een rol in preventie kan spelen?
  • Hoe kan optimale voeding (nutriĆ«ntensamenstelling, smaak, verpakking) worden bereikt op basis van medische profielen en persoonlijke voorkeuren?
  • Hoe kunnen persoonlijke voorkeuren en behoeften met betrekking tot maaltijdsamenstelling vertaald worden in de productie van de maaltijden (flexibele productie, kleine schaal, logistiek)?

Publicaties