Optimale veredeling met robotica

Voedselproductie is afhankelijk van de efficiëntie van planten en dieren. Om de best presterende variëteit in een kwekerij, kas, stal of op het veld te vinden en te selecteren, zijn automatisering en grootschalige testen van belang. Wageningen University & Research is gespecialiseerd in sensing & fenotyping met niet-destructieve, snelle en robuuste applicaties. In co-ontwikkeling met machinebouwers en veredelingsbedrijven ontwikkelen we objectieve methoden om gegevens te verzamelen voor het beschrijven van variëteitsprestaties in alle groei- en ontwikkelingsfasen.

Doe mee aan ons onderzoek

Sluit je je aan bij het opschalen van experimentele resultaten onder gecontroleerde omstandigheden naar grootschalige veldexperimenten in een realistische omgeving? Wees de eerste om te profiteren van de op fenomics gebaseerde oplossingen voor teelt- en fokkerijuitdagingen in de nabije toekomst. Zie succesvolle voorbeelden op www.phenomics.nl.

Innovatieve technologieën voor veredeling

Optimale groeicondities van geavanceerde planten-, dieren- en voedselproductiesystemen worden gezocht op basis van metingen aan zaden, planten, dieren en hun producten als fruit, zaden, bladeren, melk, eieren en vlees die geschikt zijn voor consumptie. Fenotypering technieken met een hoge doorvoer en/of capaciteit worden daarom snel essentieel in de veredeling. We gebruiken technieken van computervisie, geautomatiseerde kwaliteitsmetingen, deep-learning, robotsystemen; autonomie en gegevensverzamelingen en verzameling van grootschalige datasets met geavanceerde AI-tools.

We bieden u

  • Co-ontwikkeling van nieuwe applicaties met machinebouwers en veredelingsbedrijven om de prestaties van planten- en dierrassen in alle groei- en ontwikkelingsfasen te meten
  • Gedetailleerde en snelle 3D-reconstructie van planten en dieren om specifieke onderdelen te meten
  • Sensorfusie (3D, hyperspectraal en kleur) om op maat gemaakte en robuuste meetinstrumenten te maken
  • Kunstmatige-intelligentietechnieken zoals deep-learning
  • Niet-destructieve voorspelling van de kwaliteit en gezondheid van planten, vruchten, dieren en dierproducten

      Wilt u met ons samenwerken? Neem contact op met onze Business Developer: