(Crowd)funding

Een kilo Mars of maansimulantbodem kost ongeveer €25. Daarmee kunnen we ongeveer 1 pot mee vullen om planten in te kweken. In het eerste experiment in 2016 is als 100 kg simulantbodem gebruikt. Een beetje experiment kost al gauw meer dan €25.000. Dat lijkt veel, maar een reis naar Mars om het daar te testen is natuurlijk veel duurder.

De belangrijkste bron van inkomsten is de merchandising. Door één van die fantastische T-shirts, schorten of drinkmokken te kopen steun je ook ons onderzoek. De opbrengst gaat geheel naar ons project en ook zo kun je dus ‘meedoen’ aan ons onderzoek.

Daarnaast zijn er ook bedrijven die het onderzoek sponsoren. De zaden worden bijvoorbeeld gesponsord Rijk Zwaan, NIPAK levert potten, Avonturia B2B sponsort zand en Van der Lugt Plantenkwekerij sponsort de rogge. De Nederlandse stichting Mars-One helpt mee met de media en Wageningen University & Research ondersteunt de publiciteit en aanverwante zaken.

Interesse om als bedrijf een bijdrage te leveren aan het onderzoek? Neem dan vrijblijvend contact op met onderzoeker Wieger Wamelink.