Werken, onderzoek en stages bij CGN-Plant

Het CGN-cluster Plant beheert de genenbank voor plantaardige genetische bronnen en werkt daarmee aan het behoud en gebruik van plantaardige genetische diversiteit.

Heb je affiniteit met (een van) onderstaande onderwerpen en wil je bijdragen aan onze missie? Dan kunnen we jouw expertise goed gebruiken.

Onderwerpen CGN-Plant

We zijn dagelijks onder meer bezig met:

  • Onderzoek doen aan gewassen uit de collectie en wilde verwanten, onder andere met niche-modellering, moleculaire merkers, en DNA-sequenties.
  • Onderhouden van de zadencollectie (collectiebeheer): kiemkrachtbepalingen en zaadvermeerdering, maar ook zaad schonen, drogen, verpakken, opslaan en uitsturen van monsters aan gebruikers.
  • Beschrijven van de collectie: verzamelen van zo veel mogelijk informatie over het materiaal, zowel wat betreft herkomst (paspoortgegevens) als de kenmerken (karakterisatie).
  • Uitbreiden van de collecties: verzamelen van nieuw materiaal voor de genenbank, zoals wilde soorten, erfgoedrassen, wilde verwanten van gewassen (CWR), en single seed descent (SSD) lijnen.
  • Onderzoek naar methoden om het collectiebeheer te verbeteren.
  • Samenwerken met o.a. collega-genenbanken, internationale organisaties, veredelaars, lokale verenigingen en anderen op het gebied van bovenstaande onderwerpen.
  • Educatie en kennisoverdracht, via vakken aan Wageningen UR, cursussen en onze website en sociale media.

Werken bij CGN-Plant

Zie jij een baan bij CGN-Plant wel zitten? Bekijk de WUR-vacaturepagina om te zien of we vacatures hebben.

CGN-vacatures

We staan altijd open voor open sollicitaties. Heb jij goede idee├źn en competenties die aansluiten bij de missie van het CGN? Stuur je motivatie, CV en contactgegevens naar Theo van Hintum.

Stage of thesis

Wil je jouw stage of thesis bij het CGN uitvoeren? We maken graag gebruik van de kennis en het enthousiasme van studenten en hun begeleiders. Onze openstaande opdrachten zijn via onderstaande knop te bekijken.

Stage- en thesisopdrachten bij CGN

Liever aan de slag met je eigen onderzoeksvoorstel? Daar is ook ruimte voor. Neem daarvoor contact op met het secretariaat van CGN-Plant.