Conferentie

Genetic Diversity - key to transitions in agriculture and forestry

U bent van harte uitgenodigd door het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) om deel te nemen aan ons evenement op 15 maart 2023. Dit evenement zal zich richten op het belang van behoud van en toegang tot genetische diversiteit in relatie tot de grote uitdagingen en transities waarmee de land- en bosbouw momenteel worden geconfronteerd, zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en overmatig gebruik van landbouwchemicaliën.

Organisator Centrum voor Genetische Bronnen Nederland
Datum

wo 15 maart 2023 12:00 tot 18:00

Locatie Omnia

Genetische diversiteit is de ruggengraat van de landbouw, de bosbouw en de diversiteit van het gezonde voedsel op ons bord. Er moet toegang blijven tot een brede basis van genetische hulpbronnen voor toekomstige veredeling, onderzoek en gebruik. Het beschikbaar stellen van goed aangepaste en efficiënte rassen en variëteiten zal de ontwikkeling van veerkrachtige en duurzame agro-voedsel- en bosbouwsystemen ondersteunen. Wij willen de dialoog over prioriteiten en behoeften stimuleren en onze respectieve bijdragen aan de transitie in land- en bosbouw bespreken.

Met een netwerklunch, drie inspirerende keynote speeches en acht interactieve workshops is er volop gelegenheid voor u om in contact te komen met collega's, kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen en onze deskundigen allerlei vragen te stellen over hun activiteiten en onderzoek.

Meld u aan