Afdelingen

Het Facilitair Bedrijf bestaat uit verschillende afdelingen die gezamenlijk het onderzoek en onderwijs van WUR ondersteunen. Bekijk het overzicht op deze pagina.

Vastgoed en Huisvesting

Vastgoed en Huisvesting ontwikkelt, beheert en onderhoudt de gebouwen, infrastructuur en gronden inclusief het groenbeheer van Wageningen University & Research. Belangrijke thema’s zijn duurzaamheid en de energietransitie.

Information Technology

Information Technology ontwikkelt, beheert en onderhoudt het digitale netwerk, de concernapplicaties en het voice-landschap (telefonie) van WUR. IT ontwikkelt samen met klanten en gebruikers betrouwbare, specifieke dienstverlening en digitale samenwerkingsomgevingen.

Bibliotheek

WUR Library ondersteunt onderzoekers en studenten in het proces van kenniscreatie en verspreiding. Het gaat daarbij niet alleen om het verzamelen en beschikbaar stellen van literatuur, documenten en data, maar ook om het gemakkelijker te maken om de juiste content te vinden en de tools en vaardigheden aan te reiken om de informatiestroom efficiënt te beheersen. Daarnaast ondersteunen we de organisatie en onderzoekers bij het registreren, archiveren en verspreiden van ontwikkelde kennis, en het monitoren van resultaten zodat dat WUR en haar onderzoekers een maximale impact hebben binnen de relevante vakgebieden.

Een uitgebreid overzicht van onze dienstverlening vind je op de website van de bibliotheek.

Operational Services

Operational Services verzorgt en levert diverse interne facilitaire diensten voor medewerkers en studenten in de gebouwen. Zoals receptie-, conciërge- en practicum ondersteuning. Maar ook taalonderwijs, sportfaciliteiten, documentmanagement en -logistiek.

Location Facilities

Location Facilities verzorgt de facilitaire ondersteuning van gebouwen en contracteert leveranciers van diverse andere facilitaire diensten, zoals schoonmaak, catering en printfaciliteiten. Dit alles om medewerkers, studenten & klanten zo goed en efficiënt mogelijk (facilitair) te ondersteunen

Inkoop

De afdeling Inkoop stelt het inkoopbeleid op, begeleidt en adviseert in inkooptrajecten en aanbestedingen, stelt inkoopcontracten op en zorgt ervoor dat producten besteld kunnen worden. Voor informatie over contracten, leveranciers en markttrends is Inkoop het juiste aanspreekpunt.

Stafafdelingen

Daarnaast zijn er binnen het Facilitair Bedrijf nog een aantal stafafdelingen op het gebied van financiën, HRM en integraal facilitair management.