Climate Smart and Circular Food Production

We staan voor de uitdaging om de steeds toenemende wereldbevolking te blijven voorzien van goed en gezond voedsel zonder de aarde te overbelasten. Dat lukt alleen als er een transitie komt naar een klimaatslim circulair voedingssysteem. Welke perspectieven heeft uw bedrijf om een rol te spelen in een klimaatslim circulair voedingssysteem? Hoe zorgt u dat de ecologische voetafdruk van uw bedrijf zo klein mogelijk is, dat u de geproduceerde biomassa efficiënt gebruikt en dat u alle voedings- en reststoffen weer beschikbaar maakt voor productie?

Climate Smart and Circular Food Production: inleiding

Laat u inspireren door het toekomstperspectief van nieuwe klimaatslimme, circulaire voedselsystemen. Ervaar hoe kennis en praktijk samenwerken om de transitie naar een klimaatslim, circulair systeem voor de productie van voedsel en diervoeder te bewerkstelligen. Leer over de innovaties die bedrijven in gang hebben gezet en ontdek wat we samen nog meer kunnen doen in antwoord op de uitdagingen voor de sector en de maatschappij.

Discussieer over de mogelijkheden om de bodemgezondheid te optimaliseren, en om de voedselproductie te verhogen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van voedsel en de rol van dierlijke productie te verminderen in een klimaatslim circulair productiesysteem. Laat u verrassen door de mogelijkheden van mest in dit circulaire systeem en de rol van alternatieve vormen van eiwitproductie en de toekomst van het Nederlandse landschap in een circulair voedselproductiesysteem.

Sessies over Climate Smart and Circular Food Production

De rondes over klimaatslimme en circulaire voedselproductie beginnen plenair met een inleiding door Imke de Boer (WUR), Kirsten Dunlop (Climate-KIC) en Ruud Tijssens (Agrifirm) over de noodzakelijke transitie naar een klimaatslim en circulair voedselsysteem. Daarna kunt u meedoen aan diverse van de volgende sessies.

Let op: Ronde 1, 2 en 3 bestaan uit dezelfde sessies/demonstraties. Tijdens de ronde kunt u meedoen aan twee van de acht sessies/demonstraties.

Sessie 1: Boosting Climate Smart Agriculture

Sessie 2: Stimulating the green circular economy: green circles Heineken

Sessie 3: Circular water: prepare for the future

Sessie 4: The nutrient challenge: making manure a circular hero

Sessie 5: Alternative Proteins: feel, smell, taste & learn about Seaweed

Sessie 6: Residual flows and co products for animal feed

Sessie 7: Climate smart dairy production, experiences in farmer groups

Sessie 8: Nutrient Cycle Assessment supports the dialogue about closing cycles

De volgende partners zijn hierbij betrokken: Agrifirm, Climate-KIC, FrieslandCampina, Heineken, Stichting Kringlooptoets, VanDrie Group