Programma uitgelicht - Alumni reünie 23 juni

Alumni Memory Lane

Alumni Memory Lane

Zodra je het festivalterrein oploopt, stap je terug in de tijd. Herinneringen komen boven bij het zien van foto’s en het lezen van verhalen uit de geschiedenis van WUR. Ook ziet je hoe WUR door de jaren heen is veranderd. Alumni Memory Lane is een uitstekende plek om voormalige studievrienden weer te ontmoeten.

Jong geleerd is oud gedaan: over smaakontwikkeling

Jong geleerd is oud gedaan: over smaakontwikkeling

Jong geleerd is oud gedaan. Geldt dat ook voor gezond eten? Kinderen en groente zijn geen gelukkig huwelijk. Wat kunnen we daar aan doen? Voedsel is spannend en interessant, maar hoe brengen dat over op onze kinderen? In een onderhoudende sessie met een paar smaak-proefjes gaan we met u in gesprek over smaakontwikkeling en voedseleducatie.

Rob Urgert: Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten?

Rob Urgert: Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten?

Rob Urgert geeft zijn geheimen prijs in een even inspirerend als hilarisch verhaal over het geheim van creativiteit in zijn lezing: "Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten?". Het resultaat: het publiek zal op een geheel nieuwe manier hun eigen creativiteit aan kunnen gaan boren. Clichés en platgetreden paden zijn verleden tijd. Living outside the box! 'Hoe krijg ik een geniaal idee in 30 minuten' is een komische en interactieve voordracht, maar wel eentje met een serieuze bodem. Rob geeft in een flitsend half uur zijn visie op creativiteit en innovatief denken. Hoe leer je te denken buiten de gebaande paden? En: als je geen genie bent, hoe kom je er dan toch zo dicht mogelijk bij in de buurt?
Foto door Anne Reitsma Fotografie.

Online WURld Dialogue

Online WURld Dialogue

Een bijzonder programmaonderdeel is de Online WURld Dialogue. Panels met prominente alumni en experts gaan vanuit Azië, Afrika, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Europa met elkaar en met de alumni in Wageningen in gesprek over ‘Toegang tot gezonde voeding in metropolen’. Onderwerpen als productie, bevolkingsafname, logistiek en afvalstromen (in relatie tot circulaire economie) komen aan bod. De dialoog is over de hele wereld online te volgen. Zodra de betreffende link voor de dialoog bekend is, zal deze hier gedeeld worden.

Live Cooking 'Sustainable Menu for the Future’

Live Cooking 'Sustainable Menu for the Future’

Neem deel aan het Live Cooking event. De wereldberoemde chef Yotam Ottolenghi heeft een recept ontwikkeld waarin duurzaamheid een grote rol speelt. Hij gebruikt in zijn recept ingrediënten die passen bij een uitgebalanceerd dieet, nu en in de toekomst; een toekomst waarin in 2050 op duurzame wijze en binnen de capaciteit van de planeet 9 miljard mensen gevoed moeten worden. Nieuwsgierig naar het recept? Meedoen aan Live Cooking? Stel een team samen en meld u aan via alumni@wur.nl of probeer Ottolenghi’s recept en deel foto’s van het resultaat. Zelf meedenken over duurzame reecepten kan ook. In het “Alumni Cook Book with Sustainable Recipes” worden al uw eigen recepten verzameld.

Wageningen Campus

Wageningen Campus

Naast het Online WURld Dialogue en Live Cooking kunt u ook deelnemen aan andere activiteiten. U krijgt inzicht in de in trends en ontwikkelingen van uw universiteit via lezingen, dialogen en diverse presentaties en rondleidingen; er is muziek en entertainment voor en door alumni; u blikt terug naar vroeger op de fototentoonstelling ‘1918-2018 Alumni Memory Lane’; ga op zoek naar uw studiegenoten en verenigingen op het ‘Meet & Greet’ plein en haal samen herinneringen op; geniet van gezond en lekker eten bij de Food for Future Food Trucks.

eeuwonderwijsfilm.jpg

Een eeuw WUR onderwijs

Honderd jaar geleden kreeg de Landbouw Hoogeschool officieel haar academische status. Roel Dijksma, docent Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer, laat in een videoserie met alumni zien hoe het onderwijs van WUR sinds die tijd veranderde.  De in totaal 14 video’s laten interviews zien met WUR-alumni die in kenmerkende periodes in Wageningen studeerden. Verschillende onderdelen komen aan bod in de film, zoals vrouwen en verenigingen, WUR digitaal, gratis reizen en Wageningse culturen.

DeRijnpijpers.jpg

Rijnpijpers

Alumniband de Rijnpijpers treden eenmaal per jaar op tijdens de Ede Dweildag. Speciaal voor de World Wide Wageningen Alumni Day heeft de band 12 oude Rijnpijpers gevonden die meer dan bereid zijn om op te treden! Ze zullen vanaf een uur of vier rondlopen over het festivalterrein, dus wie weet wordt u verrast met een gouden ouden tijdens het ophalen van herinneringen langs de Alumni Memory Lane!

944685b0-a866-40ab-bd02-f6d659d8f3f4_Food Battle_d5b0c330_490x330.jpg

Verspilling is verrukkelijk

Op 20 maart jl. is het eerste ‘Verspilling is Verrukkelijk” schap van Nederland geopend bij de Jumbo supermarkt van Verberne in Wageningen. In dit winkelschap staan producten van 18 sociale ondernemers, gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden. Het initiatief wordt ondersteund door MVO-Nederland en de gemeente Wageningen, en is een proeftuin voor WUR voor onderzoek naar de consumentenacceptatie van deze surplus producten. Dit is één van de initiatieven gekoppeld aan de Nationale agenda “Samen tegen Voedselverspilling”.

Meet & greet.JPG

Meet & greet

Er is geen betere plek om elkaar te treffen dan op de meet & greet square.
Studie- en studentenverenigingen zijn de hele dag aanwezig om u te verwelkomen. Ontdek wie nog meer lid was van 'uw' vereniging. Huidige leden staan klaar om verhalen van 'voor hun tijd' te leren kennen en te vertellen over wat de vereniging op dit moment bezig houdt.

WUR Studio

Midden op het festivalterrein staat een glazen huis; de WUR studio. Vanuit de studio is er contact met andere locaties op de wereld waar de alumnidag ook wordt gevierd.
Zo gaan Alumni in Nanjing gaan op excursie naar de Tsinghua University waar WUR mee samenwerkt en in Bamako (Mali) houden alumni een bijeenkomst over stadslandbouw.

Over het symposium

Food for Future Symposium

Eet jij echt wat je denkt te eten? Verificatie van de samenstelling, het verwerkingsproces en/of de herkomst van ons voedsel is een vak op zichzelf. Het komt van pas bij het naleven van de wet en helpt de consument om beslissingen te nemen op het gebied van levensstijl en consumentengedrag. Daarnaast gaat het symposium over consumententrends voor de toekomst. Sprekers zijn Michiel Nielen (WUR), Gert Spaargaren (WUR), Rosanne Hertzberger en Anneke Ammerlaan. De middagsessie over Food for Future is toegankelijk voor alle alumni die de World Wide Wageningen Alumni Reünie bezoeken.