drs. GML (Gemma) Tacken

drs. GML (Gemma) Tacken

Senior (consumenten)marktonderzoeker

Gemma Tacken Msc is senior marktonderzoeker & marketingexpert bij Wageningen Economic Research, met 22 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Haar expertise ligt op het gebied van consumentengedrag met betrekking tot dierlijke producten: zuivel, eieren, vlees en (gekweekte) vis. In haar lange carrière werkte ze voor particuliere bedrijven en beleidsmakers op het gebied van voedselketens.

Oorspronkelijk werkte ze veel voor voedingsbedrijven en (lokale) overheden in Nederland en Europa, maar de laatste jaren is ze vaker betrokken bij voedselzekerheidsprojecten buiten Europa. In deze projecten zijn consumentengedrag en voorkeuren een belangrijke input voor maatschappelijke verbetering van voedselveiligheid, marktontwikkeling en ketenprofessionalisering, bijvoorbeeld in China, Indonesie, Ethiopie en Burkina Faso. 

Als senior marktonderzoeker is haar rol in voedselprojecten in Europa, Azië en Afrika vaak projectleider en / of werkpakketleider.

Gemma studeerde aanvankelijk Bedrijfseconomie met de specialisatie marketing en marktonderzoek aan de Universiteit Maastricht en volgde de MBA-opleiding Food & Agribusiness aan Wageningen University (met zomerscholen aan Purdue University en MAPP, Aarhus).