dr.ing. JK (Jenneke) Heising

dr.ing. JK (Jenneke) Heising

Opleidingsmanager, Docent

Ik ben gepromoveerd in het onderzoek naar intelligente verpakkingen om de voedselkwaliteit mee te monitoren (https://www.wageningenur.nl/en/Publication-details.htm?publicationId=publication-way-343532393434). Mijn onderzoeksactiviteiten liggen nu dan ook vooral in het vakgebied van voedselverpakkingen. Ik onderzoek de interactie tussen de verpakking en de kwaliteit van voedsel, momenteel vooral op het gebied van actieve en intelligente verpakkingen. Daarbij ontwikkelen we wiskundige modellen om de kwaliteit (oa houdbaarheid) van voedsel door de hele keten heen te beschrijven, voorspellen en simuleren. Ook bestuderen we voedselverpakkingen vanuit consumenten-perspectief en management-perspectief.

Verder ben ik zeer actief in het doceren van FQD-vakken, zoals "Food Packaging and Design", 'Voedselvraagstukken: een gamma-beta benadering" en "Predicting Food Quality". Speciale interesse in onderwijsvernieuwingen.

Daarnaast doe ik regelmatig mee aan activiteiten om wetenschap voor een breder publiek zichtbaar te maken via de media. Daarbij richt ik me zowel op volwassenen als op kinderen en ben zichtbaar in zowel geschreven media als televisie en internet.