MPJ (Marcel) van der Voort

MPJ (Marcel) van der Voort

Onderzoeker

Met mijn bedrijfskundige achtergrond werk ik binnen de business unit ACRRES en Open Teelten van Wageningen University & Research aan het verder brengen van innovaties en nieuwe concepten voor landbouw en duurzame energie en groene grondstoffen.
 

Lasting Fields

Het Lasting Fields concept van Wim Steverink laat zich het best beschrijven als “Kleinschalige mechanisatie voor (groot)-schalige landbouw”. Het Lasting Fields concept is veelbelovend op een grote diversiteit aan aspecten, o.a. milieu-, energie- en bodemvriendelijk, zuinig, autonoom en gerobotiseerd. Voor meer informatie bekijk de animatie (https://www.youtube.com/watch?v=Qv2vtiQhKMI) of lees het nieuwsbericht over Lasting Fields: http://www.wageningenur.nl/nl/nieuws/-Succesvolle-bijeenkomst-Grootschalige-landbouw-met-kleinschalige-mechanisatie.htm.

PUFA Chain

Meervoudig onverzadigde vetzuren, o.a. Omega-3 vetzuren (EPA en DHA), zijn belangrijke ingrediënten voor een gezond eetpatroon. Micro-algen zijn een belangrijke bron van deze meervoudig onverzadigde vetzuren. Via de visketen komen de vetzuren in het humane voedsel terecht. Doel van het PUFA Chain project is algen te kweken en direct de zuivere vetzuren uit algen te winnen. Voor meer informatie over het project: http://www.pufachain.eu/home/.