dr. M (Matthias) Kramm

dr. M (Matthias) Kramm

Onderzoeker

In mijn academisch werk ben ik geïnteresseerd in manieren waarop filosofische methoden kunnen worden gebruikt voor het beantwoorden van normatieve vragen op het gebied van ontwikkeling, kennisintegratie, economie en ecologie. Terwijl ik mijn studie begon met een bijzondere interesse in taalfilosofie en meta-ethiek, richtte ik me later vooral op politieke filosofie en Amerikaans pragmatisme.

In september 2020 verdedigde ik mijn proefschrift Balancing Tradition and Development aan de Universiteit Utrecht, dat ik schreef onder supervisie van Ingrid Robeyns. Voor mijn promotieonderzoek deed ik onderzoek naar de rol van culturele tradities binnen economische ontwikkelingsprocessen met bijzondere aandacht voor inheemse volkeren.

Momenteel ben ik lid van het GEOS-team van David Ludwig aan de Wageningen Universiteit, dat deel uitmaakt van de kennis-, technologie- en innovatiegroep. In dit project onderzoek ik de diepe ontologische verschillen tussen verschillende inheemse ontologie├źn en de grenzen van het ontologisch pluralisme.

Voor meer informatie, zie mijn website matthiaskramm.com