M (Monserrat) Budding-Polo Ballinas MSc

M (Monserrat) Budding-Polo Ballinas MSc

Onderzoeker & Adviseur Klimaatbestendige Steden

Monserrat Budding-Polo Ballinas is een architect en stedenbouwkundige gespecialiseerd in stedelijk milieubeheer en klimaatverandering. Ze heeft werkervaring in de publieke, private en academische sector. Monserrat heeft een actieve rol als onderzoeker, adviseur en projectmanager binnen het team Climate Resilient Cities in het programma Green Climate Solutions bij Wageningen Environmental Research (WEnR).

Haar werkervaring en onderzoeksinteresse omvat klimaatverandering, stedelijk management en milieubeheer, stedelijk bestuur en participatieve planning, op de natuur gebaseerde oplossingen, ecosysteemgerichte adaptatie, stadslandbouw, financiering van natuurinclusieve klimaatadaptatie en wetgeving bij landgebruik in duurzame stadsontwikkeling.

Monserrat heeft deelgenomen aan diverse internationale projecten en evenementen in Europa, Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ook heeft ze meegewerkt aan projecten met klanten zoals Europese Commissie, EEA, EIT-Climate KIC, UN-Habitat, UNEP, Cities Alliance, Nuffic-OKP, NWO, SNV, LNV en met lokale overheden uit verschillende steden wereldwijd.