drs. SGP (Sebastiaan) Berendse CEMS MIM

drs. SGP (Sebastiaan) Berendse CEMS MIM

Directeur Waardecreatie

Sebastiaan Berendse is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van de activiteiten van WUR om met de ontwikkelde kennis meer economische en maatschappelijke waarde te realiseren. Waardecreatie is, naast onderzoek en onderwijs, de derde pijler van de organisatie Wageningen University & Research (WUR) en gaat om impact door toepassing in de praktijk.

Binnen de corporate afdeling vallen startup beleid (w.o. StartLife & student incubator StartHub), kennis transfer/IP-services, coördinatie met WR business development, Sharing Research Facilities & Wageningen Campus ontwikkeling, de Wetenschapswinkel en Wageningen Dialogues, Omnia gebruik en Universiteitsfonds Wageningen (UFW).

Sebastiaan was eerder werkzaam in de zakelijke dienstverlening, academie (TU Delft) en het Ministerie van Economische Zaken (coördinator van het Innovatie Attaché netwerk). Hij werkt 20+ jaar op het terrein van business development, valorisatie, innovatieclusters, start- en scale up support en internationale samenwerking in R&D.
Zijn passie is om, als bedrijfskundige (RSM Erasmus/HHStockholm), direct bij te dragen aan de mondiale transities in grondstoffen, energie en eiwitten.

Uit hoofde van zijn rol binnen de WUR is hij tevens bestuurslid bij stichting UniversiteitsFonds Wageningen, st. StartLife (agendalid) en lid van de IAC & RvC/Advisory Board van Shift Invest.