Project

Baby Carbs Studie – een wetenschappelijk onderzoek naar moedermelk en darmbacteriën van baby’s

Moedermelk bevat een breed scala aan unieke koolhydraten die ondersteuning bieden aan de bacteriën in de darmen van baby’s. Deze koolhydraten zijn niet verteerbaar door het lichaam, maar worden wel door bacteriën afgebroken.

Bij het Laboratorium voor Microbiologie doen we onderzoek naar de bacteriënsamenstelling in de poepluiers. Op deze manier onderzoek we de darm gezondheid en hoe dit samenhangt met de moedermelk. Het onderzoek vindt plaats van Juli 2019 t/m November 2020.

Wij zoeken gezonde baby’s die voldoen aan volgende criteria:

Wat wordt er gevraagd?

Wat krijg je hiervoor terug?

Ben je zwanger of zijn jullie kersverse ouders (baby 0-1 maand oud) en zijn jullie geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek? Vul het contactformulier in.