Project
Gezond fruit
Vergroting van de duurzaamheid bij de productie van hardfruit (zoals appels) en zacht fruit (zoals aardbeien en rode bessen), is noodzakelijk.
Dit kan onder meer bereikt worden door ontwikkeling van milieuvriendelijke teeltsystemen, door vermindering van opbrengstverlies en rot in de keten, door te selecteren op resistente en goed houdbare rassen. Belangrijk is om potentiële gezondheidseffecten van fruit te analyseren en naar de consument beter te communiceren.
Publicaties
-
Competitiveness and marketing strategies of new berries validated for improved health benefits – EUBerry
-
EU wil duurzame productie zachtfruit : EUBerry: doelstelling is onder meer het vergroten van de concurrentiekracht
De Fruitteelt 102 (2012)45. - ISSN 0016-2302 - p. 8 - 9. -
EUBerry: economics and marketing for strawberry
Randwijk : Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit - p. -
Eerste resultaten van EU project EUBerry
-
Farm economics of EUBerry
-
Healthy fruit in European perspective : EUBerry & EUFruitbreedomics
-
Natuurlijke vijanden ingezet tegen trips
Groenten & Fruit 2012 (2012)1. - ISSN 0925-9708 - p. 21 - 21.