Project

Vermindering voedselverliezen

In ontwikkelingslanden nog veel vooruitgang te boeken in het verminderen van voedselverliezen na de oogst. De kennis en expertise ontbreekt er. Belangrijk is dat overheden hierin een stimulerende factor vervullen, zodat locale serviceorganisaties zelf met verbeteringen komen. Nederlandse kennis moet ondersteuning bieden.

Doelstelling

De agrologistieke keten heeft te maken met veel voedselverliezen.    Vermindering ervan is noodzakelijk. Zo is in ontwikkelingslanden nog veel vooruitgang te boeken. De kennis en expertise ontbreekt er. Belangrijk is dat overheden hierin een stimulerende factor vervullen, zodat locale serviceorganisaties zelf met verbeteringen komen. Nederlandse kennis moet ondersteuning bieden. Medio 2012 is een onderzoek gestart naar behoefte, kennis en benodigde technieken, en hoe Nederlandse bedrijven hieraan kunnen bijdragen. Dit project bouwt op dit onderzoek voort en betreft de realisatie en implementatie van een locaal virtueel Network of Excellence. Bedrijven kunnen zo hun huidige chainperformance verbeteren om het voedselverlies na de oogst te verminderen.  

Plan van Aanpak

  • Ontwikkeling netwerk
  • Interviews en feedback
  • Rapportage
  • Workshop en feedback
  • Eindverslag

Resultaten

  • business model, incl. modus operandi Network of Excellence Postharvest Food Losses
  • informatie brochure/flyer over het Network of Excellence Postharvest Food Losses
  • workshops kennisleveranciers & bedrijfsleven
  • brainstorm bijeenkomsten met stakeholders
  • presentaties extern