consumenten

Project

Voedselveiligheid monitor duurzaam voedsel

De Nederlandse overheid streeft naar verduurzaming van voedsel. Zij doet dit onder meer via het Platform Verduurzaming Voedsel, waarbij het Ministerie samenwerkt met marktpartijen aan de vergroting van het aandeel duurzaam voedsel in Nederland.

Doelstellingen project

Doel is het monitoren van de marktontwikkelingen (consumentenbestedingen, omzet in euro’s) van duurzaam voedsel.

Aanpak en tijdspad

Hieronder is een planning weergegeven t.b.v. het jaarrapport over duurzaam voedsel.

Kwartaal 1:

Het verzamelen en bewerken van verkoopgegevens over het jaar 2012, voor drie verkoopkanalen:

  • Supermarkten (excl. Aldi en Lidl)
  • Out of Home sector
  • Speciaalzaken (incl. biologische slagerijen)

Kwartaal 2:

  • Aggregatie en validatie (Delphi methodiek) van alle gegevens bij grote marktleiders binnen productgroepen. (Aardappelen, groente en fruit, zuivel, vlees, eieren, overig voedsel)
  • Rapportage, overleg en presentatie van het jaarrapport Monitor Duurzaam Voedsel 2012

Kwartaal 3/4:

  • Het verzamelen en bewerken van verkoopgegevens over het 1e halfjaar 2013, voor de eerder genoemde drie verkoopkanalen.
  • Rapportage, overleg, validatie en presentatie van de halfjaar cijfers voor duurzaam voedsel in Nederland.

Resultaten

In dit project zullen de volgende producten worden aangeleverd:

  • Rapportages ten behoeve van de Monitor Duurzaam Voedsel als jaarrapport
  • Persberichten tijdens de oplevering van het jaarrapport en de halfjaar cijfers