Project

E-learning ‘Ouderen en ondervoeding’ gericht op zorgprofessionals

Veel zorgprofessionals hebben onvoldoende kennis over ondervoeding bij ouderen. Middels deze Nederlandse e-learning modules kunnen zorgprofessionals die met ouderen werken vroegtijdig ondervoeding signaleren en daarmee ondervoeding voorkomen of op tijd een halt toeroepen.

De e-learning bestaat uit vier modules met filmpjes, quizzen en verwerkingsopdrachten en zal naar verwachting circa vijf à zes uur in beslag nemen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Module 1. Wat is ondervoeding bij ouderen en hoe vaak komt het voor?
  • Module 2. Hoe kan je ondervoeding herkennen?
  • Module 3. Wat kan je doen om ondervoeding tegen te gaan of te voorkomen?
  • Module 4. Wat is gezonde voeding voor ouderen?

Het materiaal is ontwikkeld op basis van bestaande literatuur. Een deel van het materiaal is ontwikkeld in samenwerking met internationale projectpartners. Tegelijkertijd is het materiaal zo vormgegeven dat het specifiek bruikbaar is in de Nederlandse setting. Het materiaal is getest en een definitieve versie is beschikbaar gekomen in januari 2017.

Benieuwd naar de e-learning modules?

U kunt de modules doorlopen door in te loggen op de e-learning website. Via de self-enroll button kunt u een account aanmaken, waarna u toegang krijgt tot de modules. U kunt ook als gast inloggen. Mocht u het materiaal voor uw organisatie willen gebruiken, dan kunt u contact opnemen met de projectleider. Diverse organisaties gingen u al voor, waaronder de Stuurgroep Ondervoeding, E-nursing en Buurtzorg.