Project

Interactie tussen fundamenteel onderzoek en akkerbouwondernemers

Een focus op de laatste innovaties in de akkerbouw, action learning met telers en onderzoekers én inzicht in de laatste wetenschappelijke inzichten uit binnen- en buitenland.

Focus on Farming

Focus on Farming is een initiatief van Wageningen University & Research en wordt ondersteund door een aantal partners uit de sector. Op 30 november 2016 is het initiatief gestart met een Kick Off in Lelystad. Vanuit de leerstoel Plantaardige Productiesystemen is Prof. Martin van Ittersum betrokken bij dit initiatief. Tijdens de kick off sprak hij o.a. over de uitdagingen voor de internationale en Nederlandse landbouw.

focusonfarming_postitie.jpg

Innovaties in de akkerbouw

Focus on Farming is een uniek platform exclusief voor akkerbouwondernemers die willen excelleren in het hier en nu en hun blik gericht hebben op de toekomst. Een focus op de laatste innovaties in de akkerbouw, action learning met collega ondernemers en onderzoekers, kennis nemen van de nieuwste inzichten én alles weten over de laatste wetenschappelijke inzichten uit binnen- en buitenland. Daarover gaat Focus on Farming.

Vier keer per jaar een bijeenkomst

Telers kunnen lid worden van dit unieke netwerk en komen 4 keer per jaar bij elkaar. De invulling van de bijeenkomst verschilt. Zo heeft de groep een bezoek gebracht aan NIOO voor een bijeenkomst over bodemgezondheid en bodemmanagement. Tijdens een bezoek aan de WUR ging het over interne plantprocessen. Dr. Henk Jalink en Vincent Jalink verzorgden een inleiding met als thema: een mooi gewas betekent niet automatisch dat je de optimale productie haalt. Tijdens het bezoek aan praktijk- en proefbedrijf Lelystad vertelde o.a. Wijnand Sukkel over het belang van Plantenwortels: onbekend maak onbemind.