Project

RESCQ – Restoration Ecosystem Services and Coral Reef Quality

In dit herstelproject voor koraal in het Caraïbisch gebied worden weerbare koralen gekweekt in koraalkwekerijen, waarmee het koraalrif gerestaureerd kan worden.

Koraalriffen behoren tot de meest bedreigde ecosystemen op aarde. Tegelijkertijd hebben ze de hoogste biodiversiteit en voorzien ze in het inkomen van miljoenen mensen.

Herstel van koraalrif met weerbare soorten

In dit project worden koraalfragmenten gekweekt en weer gebruikt voor het herstellen van stukken rif. Dit zal gepaard gaan met genetische technieken om weerbare koralen te kweken. Door het opkweken en uitzetten van snelgroeiende en relatief veerkrachtige koraalsoorten, zal er in het rif ook een nieuwe habitat voor vissen en andere dieren ontstaan. Hiermee wordt ook het inkomen van de inwoners van de eilanden duurzaam instandgehouden.

Project RESCQ

Dit EU-project (RESCQ: Restoration of Ecosystem Services and Coral Reef Quality) heeft een budget van €400.000 en duurt drie jaar. Het is mede gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en zal koraalkwekerijen opzetten op Saba, Sint Maarten, Sint Eustatius en de Turks- en Caicoseilanden in het Caraïbisch gebied.

Lees meer in het dossier:

best_logo_colour_1.png
eu_flag_logo_colour_low_res.jpg