Meeloopdag Dierwetenschappen

meeloopdag

Meeloopdag Dierwetenschappen

Interesse in de bacheloropleiding Dierwetenschappen? Kom een dagje samen met andere scholieren meelopen en ervaar hoe het is om te studeren in Wageningen.

Organisator Studievereniging De Veetelers
Datum

do 14 juni 2018

Wanneer zijn de meeloopdagen?

  • do 14 juni 2018

Op het moment dat een meeloopdag vol zit of geweest is gaat de inschrijving voor een volgende meeloopdag open.

Wat ga je doen?

Het programma van een meeloopdag bestaat uit vaste onderdelen. De studievereniging presenteert de opleiding en het Wagenings studentenleven aan jullie, en de studieadviseur stelt zich voor. Je volgt één of meer hoorcolleges, die speciaal voor jou worden gegeven, maar die gebaseerd zijn op echte colleges die studenten Dierwetenschappen volgen. Er worden practicum- of werkgroep-activiteiten georganiseerd om je met dat type onderwijs kennis te laten maken.

Daarnaast is er een rondleiding langs de onderzoeksfaciliteiten waar je kunt zien hoe we onderzoek doen en aan informatie komen. Om je ook een beeld te geven van wat je met de opleiding kunt bereiken, nodigen we vaak een afgestudeerd Dierwetenschapper (alumnus/-a) uit om te vertellen over zijn/haar werk en de rol die de opleiding daarbij heeft gespeeld.

De opleiding is zodanig breed dat niet alles de revue kan passeren op één dag. Op de meeloopdag laten wij je proeven en deelnemen aan diverse onderdelen -qua onderwijsvormen, onderzoek, en onderwerpen- die je in de opleiding zult tegenkomen, met een vooruitblik naar de toekomst.

Tijdens de meeloopdag wordt er een lunch en borrel georganiseerd samen met de studenten Dierwetenschappen. Soms wordt er ook een avondprogramma georganiseerd (optioneel). Dit zorgt voor de nodige gezelligheid en je kunt direct veel vragen stellen over de opleiding en het leven als student in Wageningen. Voor alle meeloopdagen geldt: Kom je van ver, dan kun je blijven slapen zodat je de volgende dag niet meer hoeft te reizen.

Let op: meeloopdagen hebben beperkte capaciteit, dus geef je tijdig op.

Heb je nog vragen over meeloopdagen, neem dan contact op: meeloopdag.dierwetenschappen@wur.nl.

1op1 meelopen?

Wil je liever individueel een dagje meelopen met een student? Dat kan! Meld je dan aan voor een 1op1 meeloopdag.


Terug naar de bachelor Dierwetenschappen