Conferentie

16th Conference of the Association of Colloid and Interface Scientists – IACIS2018

Doel van de conferentie is het bespreken van recente resultaten en vooruitzichten in de colloïd- en grensvlakkunde. Functionele colloïden en nanodeeltjes zijn meer en meer deel van ons leven. Het veld speelt een onmisbare rol bij het aanpakken van wereldwijde uitdagingen: de zorg voor energie, voedsel, water, en het beschermen van het milieu.

Organisator IACIS
Datum

ma 21 mei 2018 tot vr 25 mei 2018

Locatie WTC/De Beurs, Rotterdam

Prof. Hans Lyklema (1930 - 2017) bracht de fysische chemie in Wageningen tot grote bloei en was in 1979 een van de “founding fathers” van IACIS, de International Association of Colloid and Interface Scientists. Het doel van IACIS is wetenschappers tot elkaar te brengen en samenwerking te bevorderen middels de driejaarlijkse IACIS conferenties, het uitgeven van een Newsletter en het verstrekken van reisbeurzen. Hans Lyklema was de editor van de Newsletter vanaf het allereerste begin tot 2010 en het secretariaat van IACIS is tot op heden gevestigd in Wageningen.

Vanwege de bijzondere band met Nederland en in het bijzonder met Wageningen is besloten om de 16e editie van de IACIS Conferentie in Nederland te organiseren. De leerstoelgroep Fysische Chemie en Soft Matter doet dat samen met de afdeling Chemical Engineering van de Technische Universiteit Delft. Tijdens de conferentie wordt aandacht besteedt aan de 100ste verjaardag van Wageningen Universiteit.

Zie de website voor meer informatie:

IACIS website