Nieuws

ACRRES werkt samen bij duurzame energie-opslag

Gepubliceerd op
18 juni 2013

ACRRES, praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen, is medio juni een samenwerking gestart met het bedrijf ALFEN. In Lelystad, aan de Edelhertweg staat een testinstallatie, die de lokaal geproduceerde verschillende soorten energie (zon, wind en bioWKK) kan koppelen én opslaan. Met dit door ALFEN ontwikkelde SOPRA systeem (Sustainable Off-Grid Powerstation for Rural Applications) kunnen lokale, autonome energienetten worden aangelegd op locaties waar dat voorheen onhaalbaar was.

Vooral in ontwikkelingslanden biedt het SOPRA-systeem grote kansen om lokaal geproduceerde stroom uit zon, wind en biomassa direct te gebruiken en op te slaan zonder dat daarvoor een uitgebreid landelijk elektriciteitsnetwerk aangelegd moet worden. Zo kunnen lokale energienetwerken opgezet worden voor direct gebruik van duurzame energie.

Het doel van ACRRES is om samen met partners duurzame energie op basis van zon, wind en biomassa en het toepassingen van groene grondstoffen en kringlopen te ontwikkelen, testen en te demonstreren. De samenwerking met bedrijven zoals ALFEN, die duurzame energiestromen kunnen koppelen, distribueren en opslaan, past uitstekend in de doelstellingen van ACRRES om duurzame energie verder te helpen ontwikkelen.

ACRRES-SOPRA.jpg