Product of dienst

Academic Writing 1: The Basics of Academic Writing

Vind je het moeilijk om een tekst te schrijven? Vind je dat je teksten soms niet de juiste boodschap overbrengen? Hoe zorg je ervoor dat je stijl en woordkeuze professioneel zijn en je argumenten overtuigend? Deze cursus helpt je deze vragen te beantwoorden en je schrijfvaardigheden te optimaliseren!

De lessen vinden plaats op de Wageningen Universiteit & Research Campus, in het Forumgebouw.

Doelgroep

Academic Writing 1 is voor BSc-/MSc-studenten die hun academische schrijfvaardigheid willen verbeteren.

Cursusniveau

Academic Writing 1: B1

Cursusinhoud

Methode:

• Je leest verschillende academische teksten en analyseert ze op basis van taalgebruik.
  • Je schrijft korte stukjes om de besproken stof te oefenen.
  • Je schrijft een langer stuk over een onderwerp in het kader van je opleiding.

Je krijgt hulp bij:

• Het schrijven van goede zinnen.
  • De opbouw van alinea's.
  • Het gebruik van academische woorden en zinnen.
  • Het toevoegen van verwijzingen aan de tekst.
  • Het ontwikkelen van je leesvaardigheid.

Na het succesvol afronden van Academic Writing 1 kun je doorstromen naar Academic Writing 2.

Planning

Deze cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen. Elke les duurt 1 uur en 45 minuten. Je kunt verwachten dat je elke week 2 tot 3 uur aan huiswerk moet besteden.

Data en tijden

De cursus Academic Writing 1 wordt jaarlijks aangeboden in oktober, februari en mei.

Groep Startdatum Einddatum Dagen Tijden
Academic Writing 1 4 oktober 6 december Donderdag 17.30-19.15 uur

Cursusmateriaal

Cursisten hebben toegang tot Blackboard, waar ze al het nodige cursusmateriaal kunnen vinden.

Certificering en toetsing

Om een certificaat van Wageningen in’to Languages te ontvangen, dien je bij minimaal 80% van de lessen aanwezig zijn. Je hebt de optie om een diagnostische toets te doen. De kosten hiervoor zijn € 25,-.

BSc/Msc WUR Studententarief € 60,-
Medewerkerstarief € 250,-
Regulier tarief € 275,-
  • Exclusief cursusmateriaal
  • Je kunt bij ons alleen betalen met pin of creditcard.

Vóór inschrijving: plaatsingstoets en schrijfopdracht

Voor al onze cursussen Academic Writing zijn een Placement Test (OOPT) en schrijfopdracht (met cijfer) verplicht. Plaatsing in een cursus vindt plaats op basis van de uitslag van beide toetsen, niet alleen de plaatsingstoets.

Placement Test (OOPT)

Voor Academic Writing 1 is een OOPT-score van 40 tot 50 vereist. Via onze online agenda kun je een OOPT-afspraak inplannen. Als je onverhoopt je afspraak moet afzeggen, bel ons op + 31 (0) 317 48 25 52 of mail ons op into@wur.nl. Het is niet mogelijk deze afspraak online te annuleren.

Online agenda

Schrijfopdracht

Je dient een kort opstel te schrijven van 150-250 woorden over een onderwerp dat betrekking heeft op je opleiding. Dit opstel moet gestructureerd zijn en voorzien van passend taalgebruik, waardoor je tekst soepel doorloopt van het ene naar het andere idee.

Tips voor de schrijfopdracht

Lees voordat je de schrijfopdracht inlevert de tekst door en stel jezelf de volgende vragen:

• Heeft je tekst een duidelijke inleiding en conclusie?
  • Ben je consequent in je alineagebruik (wel of niet ingesprongen)?
  • Heb je de woordkeus nagelopen, om er zeker van te zijn dat de woorden/zinnen bekend zijn bij een lezerspubliek dat niet dezelfde opleiding heeft gevolgd, en dat deze niet te informeel zijn?
  • Voldoet je tekst aan de eisen voor woordentelling (in dit geval, 300 woorden max.)?
  • Heb je een 'spelling-en grammaticacontrole' uitgevoerd?
  • Heb je gecontroleerd of zinnen niet te lang of onvolledig zijn?

Stuur binnen een week na inschrijving je opdracht naar into@wur.nl. Onze docenten zullen een cijfer geven voor je tekst en je vervolgens indelen in de cursus Academic Writing 1, 2 of 3.

Je inschrijving kan pas definitief worden gemaakt nadat je de Placement Test en schrijfopdracht met goed gevolg hebt afgerond.