Academic Writing: The Basics of Academic Writing

Product of dienst

Academic Writing 1: The Basics of Academic Writing (online cursus)

Vind je het moeilijk om een tekst te schrijven? Vind je dat je teksten soms niet de juiste boodschap overbrengen? Hoe zorg je ervoor dat je stijl en woordkeuze professioneel zijn en je argumenten overtuigend? Deze online cursus helpt je deze vragen te beantwoorden en je schrijfvaardigheden te optimaliseren!

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

Academic Writing 1 is voor BSc-/MSc-studenten die hun academische schrijfvaardigheid willen verbeteren.

Cursusniveau

Academic Writing 1: B1

Cursusinhoud

Methode:

• Je leest verschillende academische teksten en analyseert ze op basis van taalgebruik.
  • Je schrijft korte stukjes om de besproken stof te oefenen.
  • Je schrijft een langer stuk over een onderwerp in het kader van je opleiding.

Je krijgt hulp bij:

• Het schrijven van goede zinnen.
  • De opbouw van alinea's.
  • Het gebruik van academische woorden en zinnen.
  • Het toevoegen van verwijzingen aan de tekst.
  • Het ontwikkelen van je leesvaardigheid.

Na het succesvol afronden van Academic Writing 1 kun je doorstromen naar Academic Writing 2.

8 x 1 uur groepsles per week, plus 2 x 30 minuten privéles.

Deze cursus bestaat uit 8 wekelijkse online lessen. Elke online les duurt 1 uur. Daarnaast plant de docent met iedere deelnemer 2 x een half uur online privéles in. Je kunt daarnaast verwachten dat je elke week 2 tot 3 uur aan huiswerk moet besteden.

Data en tijden

De cursus Academic Writing 1 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en oktober.

Staan er nog geen nieuwe data bij de cursus?

Geef dan via dit formulier aan dat je interesse hebt in de cursus. Wij informeren je dan als de nieuwe data bekend zijn.

Cursusmateriaal

Cursisten hebben toegang tot Brightspace, waar ze al het nodige cursusmateriaal kunnen vinden.

Certificering en toetsing

Om een certificaat van Wageningen in’to Languages te ontvangen, dien je bij minimaal 80% van de lessen aanwezig zijn.

BSc/Msc WUR Studententarief € 60,-
Medewerkerstarief € 250,-
Regulier tarief € 275,-

Vóór inschrijving: plaatsingstoets en schrijfopdracht

Voor al onze cursussen Academic Writing zijn een Placement Test (OOPT) en schrijfopdracht (met cijfer) verplicht. Plaatsing in een cursus vindt plaats op basis van de uitslag van beide toetsen, niet alleen de plaatsingstoets.

Placement Test (OOPT)

Voor Academic Writing 1 is een OOPT-score van 40 tot 50 vereist. Je kunt de online OOPT aanvragen door ons te mailen op into@wur.nl. Je ontvangt vervolgens van ons per mail een inlogcode en uitleg voor de test. Deze test kun je op eigen gelegenheid maken. Wij adviseren je de test zo snel mogelijk te maken. Tip: Zorg dat je de gehele test ongestoord kan maken. Je hebt maximaal 80 minuten om de test te doorlopen. Het is niet mogelijk om de test te onderbreken en op een later moment te hervatten. De test bevat een luistergedeelte, gebruik een goede koptelefoon of speaker om de fragmenten te beluisteren.

Uitslag Heb je de test gemaakt? Stuur dan een mail naar into@wur.nl zodat we de uitslag met je kunnen delen. Voor vragen over deze test zijn wij te bereiken via: + 31 (0) 317 48 25 52 of into@wur.nl.

Schrijfopdracht

Je dient een kort opstel te schrijven van 150-250 woorden over een onderwerp dat betrekking heeft op je opleiding. Dit opstel moet gestructureerd zijn en voorzien van passend taalgebruik, waardoor je tekst soepel doorloopt van het ene naar het andere idee.

Tips voor de schrijfopdracht

Lees voordat je de schrijfopdracht inlevert de tekst door en stel jezelf de volgende vragen:

• Heeft je tekst een duidelijke inleiding en conclusie?
  • Ben je consequent in je alineagebruik (wel of niet ingesprongen)?
  • Heb je de woordkeus nagelopen, om er zeker van te zijn dat de woorden/zinnen bekend zijn bij een lezerspubliek dat niet dezelfde opleiding heeft gevolgd, en dat deze niet te informeel zijn?
  • Voldoet je tekst aan de eisen voor woordentelling (in dit geval, 300 woorden max.)?
  • Heb je een 'spelling-en grammaticacontrole' uitgevoerd?
  • Heb je gecontroleerd of zinnen niet te lang of onvolledig zijn?

Stuur binnen een week na inschrijving je opdracht in via het formulier aan de rechterkant van deze pagina. Onze docenten zullen een cijfer geven voor je tekst en je vervolgens indelen in de cursus Academic Writing 1, 2 of 3.

Je inschrijving kan pas definitief worden gemaakt nadat je de Placement Test en schrijfopdracht met goed gevolg hebt afgerond.