Product of dienst

Academic Writing 2: Writing Academic Documents

Ben je momenteel bezig met het schrijven van een langere tekst? Wellicht brengen je teksten niet altijd de bedoelde boodschap over. Wat hoort er in een academische tekst, en wat juist niet? Wat is de juiste manier om schriftelijk te communiceren met een collega, begeleider of klant? Hoe vind je de juiste stijl- en woordkeuze om professioneel over te komen? Hoe zorg je ervoor dat je argumenten overtuigend zijn? Deze cursus helpt je deze vragen te beantwoorden en je schrijfvaardigheden te optimaliseren.

De lessen vinden plaats op de Wageningen Universiteit & Research Campus, in het Forumgebouw.

Doelgroep

Academic Writing 2 is voor BSc-/MSc-studenten die hun schrijfvaardigheid verder willen ontwikkelen en hulp nodig hebben bij het schrijven van langere teksten.

Cursusniveau

Academic Writing 2: B1-B2

Cursusinhoud

Methode:

• Je leest verschillende academische teksten en analyseert ze op basis van taalgebruik.
  • Je schrijft alinea's om de besproken stof te oefenen.
  • Je schrijft een langer stuk waarin je literatuur analyseert in het kader van je opleiding.

Je krijgt hulp bij:

• Het schrijven van duidelijke academische alinea's.
  • Het uitbouwen van alinea's tot langere teksten.
  • Het ontwikkelen van een duidelijk argument.
  • Het verwerken van bronnen in je tekst.
  • Het ontwikkelen van je leesvaardigheid.

Planning

Deze cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen. Elke les duurt 1 uur en 45 minuten. Je kunt verwachten dat je elke week 2 tot 3 uur aan huiswerk moet besteden.

Data en tijden

De cursus Academic Writing 2 wordt jaarlijks aangeboden in oktober, februari en mei.

Groep Startdatum Einddatum Dagen Tijden
Groep A 4 oktober 6 december Donderdag 19.30-21.15 uur
Groep B 3 oktober 5 december Woensdag 17.30-19.15 uur

Cursusmateriaal

Cursisten hebben toegang tot Blackboard, waar ze al het nodige cursusmateriaal kunnen vinden.

Certificering en toetsing

Om een certificaat van Wageningen in’to Languages te ontvangen, dien je bij minimaal 80% van de lessen aanwezig zijn. Je hebt de optie om een diagnostische toets te doen. De kosten hiervoor zijn € 25,-.

BSc/MSc WUR Studententarief € 60,-
Medewerkerstarief € 250,-
Regulier tarief: € 275,-

Vóór inschrijving: Placement Test (OOPT) en schrijfopdracht

Voor al onze cursussen Academic Writing zijn een Placement Test en schrijfopdracht (met cijfer) verplicht. Plaatsing in een cursus vindt plaats op basis van de uitslag van beide toetsen, niet alleen de Placement Test.

Placement Test (OOPT)

Voor Academic Writing 2 is een OOPT-score van 50 tot 70 vereist. Via onze online agenda kun je een OOPT-afspraak inplannen. Als je onverhoopt je afspraak moet afzeggen, laat ons dit dan weten via 0317 48 25 52 of mail naar into@wur.nl. Het is niet mogelijk deze afspraak online te annuleren.

Online agenda

Schrijfopdracht

Je dient een kort opstel te schrijven van 250-300 woorden over een onderwerp dat betrekking heeft op je opleiding. Dit opstel moet gestructureerd te zijn en voorzien van passend taalgebruik, waardoor je tekst soepel doorloopt van het ene naar het andere idee.

Tips voor de schrijfopdracht

Lees voordat je de schrijfopdracht inlevert de tekst door en stel jezelf de volgende vragen:

• Heeft je tekst een duidelijke inleiding en conclusie?
  • Ben je consequent in je alineastructuur (wel of niet ingesprongen)?
  • Heb je de woordkeus nagelopen, om er zeker van te zijn dat de woorden/zinnen bekend zijn bij een lezerspubliek dat niet dezelfde opleiding heeft gevolgd, en dat deze niet te informeel zijn?
  • Voldoet je tekst aan de eisen voor woordentelling (in dit geval, 300 woorden max.)?
  • Heb je een ‘spelling- en grammaticacontrole’ uitgevoerd?
  • Heb je gecontroleerd of zinnen niet te lang of onvolledig zijn?

Mail binnen een week na inschrijving je opdracht naar into@wur.nl. Onze docenten zullen een cijfer geven voor je tekst en je vervolgens indelen in de cursus Academic Writing 1, 2 of 3.

Je inschrijving kan pas definitief worden gemaakt nadat je de plaatsingstoets en schrijfopdracht met goed gevolg hebt afgerond.