Academic Writing: Writing Academic Documents

Product of dienst

Academic Writing 2: Writing Academic Documents (online cursus)

Ben je momenteel bezig met het schrijven van een langere tekst? Wellicht brengen je teksten niet altijd de bedoelde boodschap over. Wat hoort er in een academische tekst, en wat juist niet? Wat is de juiste manier om schriftelijk te communiceren met een collega, begeleider of klant? Hoe vind je de juiste stijl- en woordkeuze om professioneel over te komen? Hoe zorg je ervoor dat je argumenten overtuigend zijn? Deze online cursus helpt je deze vragen te beantwoorden en je schrijfvaardigheden te optimaliseren.

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

Academic Writing 2 is voor BSc-/MSc-studenten die hun schrijfvaardigheid verder willen ontwikkelen en hulp nodig hebben bij het schrijven van langere teksten.

Cursusniveau

Academic Writing 2: B1-B2

Cursusinhoud

Methode:

• Je leest verschillende academische teksten en analyseert ze op basis van taalgebruik.
  • Je schrijft alinea's om de besproken stof te oefenen.
  • Je schrijft een langer stuk waarin je literatuur analyseert in het kader van je opleiding.

Je krijgt hulp bij:

• Het schrijven van duidelijke academische alinea's.
  • Het uitbouwen van alinea's tot langere teksten.
  • Het ontwikkelen van een duidelijk argument.
  • Het verwerken van bronnen in je tekst.
  • Het ontwikkelen van je leesvaardigheid.

8 x 1 uur groepsles per week, plus 2 x 30 minuten privéles.
Deze cursus bestaat uit 8 wekelijkse online lessen. Elke online les duurt 1 uur. Daarnaast plant de docent met iedere deelnemer 2 x een half uur online privéles in. Je kunt daarnaast verwachten dat je elke week 2 tot 3 uur aan huiswerk moet besteden.

Data en tijden

De cursus Academic Writing 2 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en eind september/ begin oktober.

Dag Startdatum Einddatum Tijd
Dinsdag 21-apr 23-jun 19.30-21.15

Staan er nog geen nieuwe data bij de cursus?

Geef dan via dit formulier aan dat je interesse hebt in de cursus. Wij informeren je dan als de nieuwe data bekend zijn.

Cursusmateriaal

Cursisten hebben toegang tot Brightspace, waar ze al het nodige cursusmateriaal kunnen vinden.

Certificering en toetsing

Om een certificaat van Wageningen in’to Languages te ontvangen, dien je bij minimaal 80% van de lessen aanwezig zijn.

BSc/MSc WUR Studententarief € 60,-
Medewerkerstarief € 250,-
Regulier tarief: € 275,-

Vóór inschrijving: Placement Test (OOPT) en schrijfopdracht

Voor al onze cursussen Academic Writing zijn een Placement Test en schrijfopdracht (met cijfer) verplicht. Plaatsing in een cursus vindt plaats op basis van de uitslag van beide toetsen, niet alleen de Placement Test.

Placement Test (OOPT)

Voor Academic Writing 2 is een OOPT-score van 50 tot 70 vereist. Je kunt de online OOPT aanvragen door ons te mailen op into@wur.nl. Je ontvangt vervolgens van ons per mail een inlogcode en uitleg voor de test. Deze test kun je op eigen gelegenheid maken. Wij adviseren je de test zo snel mogelijk te maken. Tip: Zorg dat je de gehele test ongestoord kan maken. Je hebt maximaal 80 minuten om de test te doorlopen. Het is niet mogelijk om de test te onderbreken en op een later moment te hervatten. De test bevat een luistergedeelte, gebruik een goede koptelefoon of speaker om de fragmenten te beluisteren.

Uitslag Heb je de test gemaakt? Stuur dan een mail naar into@wur.nl zodat we de uitslag met je kunnen delen. Voor vragen over deze test zijn wij te bereiken via: + 31 (0) 317 48 25 52 of into@wur.nl.

Schrijfopdracht

Je dient een kort opstel te schrijven van 250-300 woorden over een onderwerp dat betrekking heeft op je opleiding. Dit opstel moet gestructureerd te zijn en voorzien van passend taalgebruik, waardoor je tekst soepel doorloopt van het ene naar het andere idee.

Tips voor de schrijfopdracht

Lees voordat je de schrijfopdracht inlevert de tekst door en stel jezelf de volgende vragen:

• Heeft je tekst een duidelijke inleiding en conclusie?
  • Ben je consequent in je alineastructuur (wel of niet ingesprongen)?
  • Heb je de woordkeus nagelopen, om er zeker van te zijn dat de woorden/zinnen bekend zijn bij een lezerspubliek dat niet dezelfde opleiding heeft gevolgd, en dat deze niet te informeel zijn?
  • Voldoet je tekst aan de eisen voor woordentelling (in dit geval, 300 woorden max.)?
  • Heb je een ‘spelling- en grammaticacontrole’ uitgevoerd?
  • Heb je gecontroleerd of zinnen niet te lang of onvolledig zijn?

Stuur binnen een week na inschrijving je opdracht in via het formulier aan de rechterkant van deze pagina. Onze docenten zullen een cijfer geven voor je tekst en je vervolgens indelen in de cursus Academic Writing 1, 2 of 3.

Je inschrijving kan pas definitief worden gemaakt nadat je de plaatsingstoets en schrijfopdracht met goed gevolg hebt afgerond.