Product of dienst

Advanced Dutch 1 (online cursus)

Ben jij een promovendus, internationale werknemer bij Wageningen University & Research of expat? Wil jij je Nederlandse taalvaardigheid verder verhogen, bijvoorbeeld om met je collega’s of vrienden te praten over je onderzoek, kunst en/of politiek? Wil je deel kunnen nemen aan discussies op de werkvloer of binnen je kennissenkring? Wil je leren een formele brief of e-mail te schrijven.? Lijkt het je leuk om met je buren te kunnen praten, bijvoorbeeld over jullie woonomgeving? Wil jij je woordenschat uitbreiden en oefenen met communicatievaardigheden en daarnaast iets leren over wat typisch Nederlands is? Volg dan de cursus Advanced 1.

De lessen worden online gegeven. Je leert op afstand, in een kleine groep, altijd met begeleiding van een docent. De lessen vinden plaats via de Virtual Classroom in Brightspace, de beveiligde online leeromgeving van Wageningen University & Research. Deze leeromgeving is ook voor cursisten buiten de campus eenvoudig en veilig toegankelijk.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor alle internationale werknemers en promovendi van Wageningen University & Research. Externe deelnemers, zoals expats, zijn ook van harte welkom.

Cursusniveau

Advanced 1: van B1- tot B1 (CEFR)

Inhoud

Je hebt voorkennis van het Nederlands nodig om te starten. Als je Intermediate 2  hebt gedaan, kun je meedoen aan Advanced 1. Je kunt ook starten als je al eerder Nederlands hebt gestudeerd, bijvoorbeeld in je eigen land.

Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod: Woonomgeving, Politiek, Kunst, Energie en Nederland.

Planning

·       Aantal lessen: 14* (1 les per week)

·       Zelfstudie 3 - 4 uur per week

·       Voertaal tijdens de les: Nederlands

·       Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 15

* De lessen die worden afgezegd wegens afwezigheid van de docent worden aan het einde van de cursus ingehaald. 

Data & tijden

De volgende cursusronde start in het voorjaar van 2021. Zodra we exacte data en tijden hebben, communiceren we dat hier.

Staan er nog geen nieuwe data bij de cursus?

Geef dan via dit formulier aan dat je interesse hebt in de cursus. Wij informeren je dan als de nieuwe data bekend zijn.

Heb je interesse in Advanced 1 maar vormt de lestijd of het niveau een belemmering, laat dit ons dan weten via into@wur.nl. Wij proberen dan in de nabije toekomst ons aanbod nog beter op je wensen af te stemmen.

Cursusmateriaal

De sprong, ISBN: 978-946-1052872. Dit boek is o.a. te koop in de WUR-shop in het Forumgebouw. NB: Als je een tweedehands exemplaar van het boek koopt, moet je voor € 10,00 een inlogcode van de uitgeverij kopen. Deze inlogcode geeft toegang tot digitaal materiaal dat je nodig hebt om je huiswerk te maken. Bij aanschaf van een nieuw exemplaar is de inlogcode inbegrepen.

Certificaat

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.

Kosten

€ 490,-  (exclusief cursusmateriaal).

Inschrijven

Voorafgaand aan de inschrijving: Als je niet zeker weet of deze cursus op het juiste niveau is of past bij je leerdoelen, bel dan even naar ons Service Centre voor een vrijblijvende afspraak met een van onze cursusadviseurs Nederlands.