Nieuws

Alterra-Wageningen UR ondersteunt Community Garden initiatief op High Tech Campus Eindhoven

Gepubliceerd op
25 november 2013

Medewerkers van Philips en andere bedrijven op de Eindhovense High Tech Campus (HTC) hebben het initiatief genomen voor een community garden. Op de slimste km2 van Nederland, met zo’n 100 high tech bedrijven, 8000 internationale werknemers en de helft van alle jaarlijkse patenten in Nederland, wordt een tuin ontwikkeld waar door tientallen werknemers op duurzame wijze voedsel zal worden verbouwd.

Robbert Snep, onderzoeker bij Alterra – Wageningen UR en gepromoveerd op biodiverse bedrijventerreinen, ondersteunt samen met het ecologische hoveniersbedrijf Soontiëns Stadsnatuur de initiatiefnemers met kennis over biodiversiteit, bodem en stadslandbouw. In het plan voor de community garden zullen natuurontwikkeling en voedselteelt samengaan. De inrichting omvat onder meer vogelhagen, fruitbomen en een pollinators’ patch voor het aantrekken van bijen die daarbij ook de groenten en fruit zullen bestuiven.

Op zaterdag 23 november is een start gemaakt met de daadwerkelijke inrichting van het community garden terrein door de aanplant van bomen en struweel (zie foto’s hieronder).

Meer informatie over de HTC community garden is te vinden op: http://htcgarden.weebly.com/