onderzoek naar bloei en groei van de avocado en het complexe rijpingsproces na de pluk

Achtergronden bij onze advertenties

Altijd lekkere avocado's

Avocado’s zijn eigenzinnige vruchten: een op de vijf wordt nooit rijp of ligt juist overrijp in de winkel.

Samen met Chileense collega’s en bedrijven onderzoeken wetenschappers van Wageningen UR de bloei en groei van de avocado en het complexe rijpingsproces na de pluk. Met die kennis ontwikkelen zij een methode om precies te voorspellen wanneer een avocado rijp en smaakvol is.

Avocado's trekken zich niets aan van de organisatiestructuur van onderzoeksgroepen, daarom is het noodzakelijk dat verschillende expertises nauw samenwerken om tot resultaten te komen. Dit project is daar een goed voorbeeld van.
Eelke Westra

Zo kunnen de kansrijke vruchten worden verscheept terwijl de overige niet worden weggegooid, maar in het land van herkomst zijn te verwerken tot olie. Daarmee werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.


Meer informatie