Alumniverhaal

Alumna Marieke Alberts - MSc Molecular Life Sciences

“Op de middelbare school vond ik het jammer dat de biologieleraar weinig van natuurkunde wist en de natuurkundeleraar weinig van biologie. Op de grensvlakken van de vakgebieden zijn zoveel interessante dingen; zonde om die te laten liggen.”

Op de grensgebied van biologie, scheikunde en natuurkunde liggen zoveel interessante onderwerpen!
Moleculaire Levenswetenschappen in Wageningen

Mijn stage heb ik gedaan bij Stichting C3. Erg leuk en leerzaam om mee te kunnen werken aan het doel van C3 om iedereen, maar vooral jongeren, te informeren over en enthousiasmeren voor de chemie.”

Baan

De weg die Marieke in is geslagen na haar studie is op z’n minst opmerkelijk te noemen. “Toen het tijd werd om een baan te zoeken kwam ik op intermediair.nl de vacature ‘Vindingrijke bèta’ van Transtrend tegen. Bij dit bedrijf werk ik nu op de afdeling operations, wat onderdeel is van de researchafdeling. Transtrend is een hedge fund en beheert op dit moment ongeveer 5 miljard euro voor grote partijen zoals banken en pensioenfondsen. Dat geld wordt vooral gestoken in termijncontracten, oftewel futures; overeenkomsten tussen twee partijen om een bepaald product over een bepaalde tijd te kopen of verkopen tegen een bepaalde prijs. Om te bepalen welke contracten aangekocht of verkocht moeten worden, gebruikt Transtrend een computermodel dat kijkt naar trends in de koersen. Bij mijn werkzaamheden komt veel programmeerwerk kijken.”

Marieke vind het niet erg om ‘on-moleculair’ bezig te zijn. “Ik sta nu nog aan het begin van mijn carrière, dus ik kan nog niet echt zeggen hoe het er verder uit gaat zien. Maar zolang ik me kan blijven ontwikkelen en uitdaging en variatie houd in mijn werk, zie ik de toekomst met veel zin tegemoet.”