Alumniverhaal

Alumna Puck Moll - MSc Molecular Life Sciences

Puck twijfelde aanvankelijk tussen Bouwkunde en een natuurwetenschappelijk getinte studie. “Uiteindelijk gaf de sfeer in Wageningen en op de uni de doorslag en werd het dus Moleculaire Levenswetenschappen.”

Ik wilde kijken of ik me in het bedrijfsleven staand zou kunnen houden in plaats van te promoveren.
Moleculaire Levenswetenschappen in Wageningen

Baan

Terug in Nederland koos Puck, ondanks haar interesse in wetenschappelijk onderzoek, niet voor een promotie. “Tijdens mijn afstudeervakken heb ik de afweging gemaakt en uiteindelijk besloot ik dat ik niet per se wilde promoveren, maar wilde kijken of ik me in het bedrijfsleven staande zou kunnen houden zonder promotie. Ik stuurde een aantal open sollicitaties naar bedrijven en werd uitgenodigd bij onder andere TNO. Daar ben ik in februari begonnen. Van promoveren is dus, in ieder geval voorlopig, geen sprake.”

Puck houdt zich binnen haar baan bezig met het kerngebied Defensie en Veiligheid op het gebied van ‘Chemische en Biologische Bescherming’. “Eigenlijk is TNO een beetje een vreemde eend in de bijt, want aan de ene kant is het een bedrijf, dus marktgericht, maar aan de andere kant ontvangt het voor specifieke stukjes onderzoek wel weer geld van de overheid.

In mijn eerste jaar bij TNO ben ik werkzaam als trainee wat me de kans geeft om aan veel verschillende onderwerpen te werken en een goed beeld van de organisatie te krijgen. Naast fysisch-chemisch getint onderzoek, komt er ook veel biologisch getint onderzoek om de hoek kijken: een tijd geleden voor mij en dus een mooie kans om veel kennis op te doen!”

Puck wil de komende jaren zoveel mogelijk labwerk blijven doen, “maar”, zo vertelt ze, “andere opties lonken. Zowel ‘project management’ als ‘consultancy’ spreken me erg aan, omdat je binnen dergelijke rollen gebruik kunt maken van zowel je wetenschappelijk achtergrond als je organiseer- en communiceertalent.”