Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst Zoetermeer, 30 mei 2013, De groeiende recreatie sector: wat zijn de trends en ontwikkelingen?

Ruim 60 Wageningse alumni verzamelden zich donderdag 30 mei bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Deze indoor wildwaterbaan bleek de perfecte locatie voor een avond over de toekomst van de recreatiesector.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

do 30 mei 2013 17:30 tot 21:30

Locatie Dutch Water Dreams Zoetermeer

Er verandert veel in de recreatiesector. Claudio Minca, professor en hoofd van de leerstoelgroep Culturele Geografie van Wageningen University, schetste bijvoorbeeld hoe toeristen steeds meer op zoek zijn naar een beleving, maar omwille van de veiligheid dat steeds vaker doen op een aparte locatie speciaal voor de toeristen. 

Themaparken

In themaparken wordt het landschap van de ‘buitenwereld’ daarom naar binnen gehaald. De buitenwereld wordt ook steeds meer beïnvloed door de themaparken. Een voorbeeld hiervan is Havana Vieja: de prachtig gerestaureerde binnenstad van Havana waar geen Cubaan meer woont. 

Beleving

Angelique Vermeulen van het Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) sprak over hoe zij unieke belevingsmogelijkheden als fietsen door de natuur en het bezoeken van pittoreske dorpjes gebruikt om Nederland te promoten als toeristische bestemming. Later op de avond vertelde Wouter Minkhorst, Zoo engineer, over de verschillende dierentuinconcepten die hij heeft ontwikkeld. Ook dierentuinen zijn natuurlijk themaparken waar de buitenwereld binnen wordt gehaald.

Recreatie

Jan Kragt van de gemeente Zoetermeer gaf een toelichting op de City Marketing van de gemeente Zoetermeer en de profilering als onder andere ‘Leisure stad’. Gerard van der Kooi van Dutch Water Dreams vertelde hoe een idee om het raften, bodyboarden etc. vanuit Frankrijk ook in Nederland re realiseren, is uitgemond in Dutch Water Dreams. De unieke locatie waar de avond werd afgesloten met een borrel.