Casus

Beter eten uit de regio voor ouderen in een zorginstelling

Een gezond voedingspatroon op latere leeftijd draagt bij aan vitaliteit en gezondheid. In een zorginstelling wordt de voedingsinname van ouderen onder andere beïnvloed door het aanbod (past het aanbod van voedsel bij iemands voorkeuren?), de omgeving (nodigt het aanbod uit tot eten?) en individuele kenmerken (heeft de bewoner zin om te eten, zijn er eventueel kauw- en slikproblemen?).

Doel en aanpak

Door te zorgen voor een optimaal voedingsaanbod (product) dat aansluit bij voorkeuren en mogelijkheden (persoon) in een prettige eetomgeving (omgeving) kunnen we een gezonde voedingsinname door ouderen in een zorgsetting ondersteunen.

De beoogde impact

We verwachten dat de casus gaat bijdragen aan een betere waardering van het eten en drinken en een betere voedingsinname.


Deze casus is onderdeel van het project 'Implementatie van voedingsinterventies in intramurale zorginstellingen en horeca'.