Bijzondere bijeenkomst DOT Wiskunde over schoolexamen statistiek

Op 9 december 2019 komt het DOT wiskunde bij elkaar bij Wageningen University and Research. Dit is een bijzondere bijeenkomst, omdat vertegenwoordigers van het CITO ons een training komen geven in het maken van een praktisch examen statistiek. Deze bijeenkomst en de terugkombijeenkomst later in het jaar stellen wij, tegen een kleine vergoeding, open voor docenten die nog niet aan het DOT deelnemen. Wil je eenmalig aansluiten bij onze DOT, meld je dan aan voor deze bijeenkomst.

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO

ma 9 december 2019 16:00 tot 20:00

Locatie Lumen, building number 100
Droevendaalsesteeg 3a
6708 PB Wageningen
+31 317 481 700

Op 9 december worden de volgende aspecten van een praktisch examen statistiek behandeld:

• eisen aan een dataset: niet elke dataset is geschikt voor een schoolexamen;
  • mogelijke bronnen voor datasets;
  • geschikte software;
  • vragen stellen op verschillende cognitieve niveaus;
  • algemene tips bij het maken van toetsen;
  • keuze havo of vwo;
  • opdracht aan het DOT inclusief tijdpad: ontwikkel een schoolexamen, inclusief dataset en antwoordmodel.

Deelname aan deze bijeenkomst en de terugkombijeenkomst kost deelnemers van netwerkscholen 1 voucher. Deelnemers van andere scholen betalen € 50,00. Beide bijeenkomsten zijn van 16.00-20.00 uur incl. eenvoudige maaltijd. De datum voor de terugkombijeenkomst wordt nader bekend gemaakt.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar foodvalleynetwerk@wur.nl met een cc naar rst@ichthuscollege.nl.

Meer informatie over het aanbod van Food Valley Netwerk VO-HO is te vinden op www.wur.nl/docenten.