Biobased Products for a Sustainable (Bio)economy

MOOC

Biobased Products for a Sustainable (Bio)economy

Heb je je wel eens afgevraagd wat “biobased” nu eigenlijk inhoudt? Of ben je benieuwd naar de belangrijkste aspecten van de ontwikkeling en commercialisering van biogebaseerde producten? In deze online cursus krijg je antwoord op deze (en andere) vragen en ga je op zoek naar de kansen, obstakels en drijvende krachten achter een biobased economie.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

ma 10 juni 2019 tot vr 10 januari 2020

Datum

di 5 november 2019 tot do 20 februari 2020

Locatie Online
Prijsomschrijving Gratis

Meer informatie

Over de cursus

Onze economie draait nog altijd grotendeels op fossiele grondstoffen. Dit vormt een enorme uitdaging voor bedrijven en bedrijfssectoren wereldwijd. Fossiele energiebronnen zijn niet langer een gewenste grondstof voor veel producten en door de klimaatdoelen van overheden wordt het gebruik van fossiele grondstoffen op tal van manieren beperkt. Bovendien legt de perceptie van consumenten steeds meer gewicht in de schaal. Met biobased producten als alternatief voor de fossiele economie kan de bio-economie haalbare oplossingen voor deze uitdagingen aandragen.

De MOOC Biobased Products for a Sustainable (Bio)economy behandelt de verschillende soorten biomassa, de raffinagemethodes en alle gangbare conversietechnieken die voor biogebaseerde producten worden gebruikt. Verder kijken we naar praktijkvoorbeelden van biobased producten die hun opmars binnen de markt maken, zoals biopolymeren, bio-energie, bio-smaken en bio-surfactanten.

Deze online cursus is ontwikkeld door een team van experts uit zeven verschillende instellingen en universiteiten uit drie landen. Deze experts delen hun persoonlijke kijk op de kansen en uitdagingen waar de biobased industrie mee geconfronteerd wordt. De drie gerenommeerde onderwijsinstellingen TU Delft, de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule in Aken en Wageningen University & Research bieden bovendien een aantal aanvullende cursussen om je kennis nog verder uit te breiden:

Wat je gaat leren

  • Welke kansen bieden biobased grondstoffen als alternatief voor fossiele grondstoffen?
  • Wat zijn de uitdagingen en mogelijkheden van de bio-economie en de basiselementen van de waardeketen?
  • Wat kunnen we leren uit praktijkvoorbeelden van biobased producten in de bio-economie, zoals bio-surfactanten, bio-smaken, bio-energie en biopolymeren?
  • Hoe worden biobased producten geproduceerd?
  • Welke cruciale problemen moeten overwonnen worden voor de commercialisering van biogebaseerde producten?

Ontmoet de docenten