parasitic weed infestation rainfed rice system

Promotie

Boeren, handelaren en een goederenbeurs - Institutionele verandering in Ethiopische sesam markten

Denkend aan Ethiopië, is sesam niet het eerste dat opkomt. Toch is sesam het twee na belangrijkste export product van Ethiopië en een belangijkre bron van inkomsten voor veel kleinschalige boeren. De overheid van Ethiopië heeft de Ethiopische Goederen Beurs (ECX) opgericht om de marketing van sesam te verbeteren.

Promovendus Gerdien Meijerink
Promotor prof.dr.ir. EH (Erwin) Bulte
Organisatie Wageningen University, Wageningen Economic Research, Development Economics

di 2 december 2014 11:00 tot 12:30

Locatie Aula, gebouwnummer 362
Generaal Foulkesweg 1
6703 BG Wageningen
0317-483592
Deze studie verkent de invloed van de ECX op de instituties die sesam markten ondersteunen, door boeren en handelaren te interviewen voor en na het verplicht worden van de ECX voor sesamhandel in 2009. Het vindt dat de ECX de transparantie in sesam markten heeft verbeterd, waardoor het beeld dat boeren hebben over opportunistisch gedrag door handelaren verbeterde, en waardoor boeren sneller geneigd zijn op langere termijn een contractrelatie met handelaren aan te gaan. Het vindt daarentegen ook dat de ECX sociaal kapitaal relaties tussen handelaren heeft doen verslechteren, waardoor er minder handelskrediet tussen handelaren verstrekt wordt.