Nieuws

Castratie beren hoog op Duitse agenda

Gepubliceerd op
3 juli 2012

26 juni 2012 vond de vijfde ronde tafel van de Duits-Nederlandse varkenssector plaats. Genodigden van deze ronde tafel zijn brancheverenigingen, bedrijven en onderzoekers actief in de veehouderij. Het thema van deze bijeenkomst was ‘Castratievrije varkensvleesproductie – Uitdagingen en Kansen’. Voor Duitsland is varkenscastratie een steeds actueler thema, waar steeds meer partijen zich mee bezig houden.

Duitsland heeft zichzelf onlangs tot doel gesteld in 2017 onverdoofde castratie te verbieden. In 2010 werd door verschillende Duitse organisaties al de Verklaring van Brussel ondertekend. De ambitie van deze Verklaring is dat in 2018 in Europa geen biggen meer worden gecastreerd.
DeutscheundniederländischeExpertendesSchweinefleis.jpg

Vlees ongecastreerde varkens geaccepteerd

Gé Backus vertegenwoordigde als expert op dit gebied Nederland. Hij gaf aan dat in de afgelopen jaren verschillende wetenschappelijke onderzoeken in zowel Nederland als Duitsland aantonen dat vlees van ongecastreerde varkens door consumenten wordt geaccepteerd. Momenteel is Nederland zo ver dat de bedrijven een constante kwaliteit kunnen garanderen en de laatste bedenkingen weg hebben kunnen nemen.