Nieuws

Contact met planten per telefoon via plant sensor

Gepubliceerd op
1 november 2013

Het Franse bedrijf Parrot heeft de 'Flower Power' ontwikkeld, een plant sensor die licht, electrische geleidbaarheid (EC), temperatuur en watergehalte van het substraat kan meten. Met deze sensor en een app is het mogelijk draadloos meetdata naar de telefoon te verzonden. Zo kan telefonisch contact worden onderhouden met planten. Wageningen UR Glastuinbouw helpt Parrot met het aangeven van de grenzen voor licht, EC, temperatuur en de watergift voor diverse potplanten, perkplanten en kuipplanten.

Op deze manier wordt het mogelijk via de telefoon contact te houden met je planten. De planten gaan via de sensor en modellen op de achtergrond aangeven of ze behoefte aan water of voeding hebben, dan wel een warmere, koudere, lichtere of schaduwrijkere omgeving nodig hebben.

Wageningen UR Glastuinbouw helpt Parrot met het aangeven van de grenzen voor licht, EC, temperatuur en de watergift voor allerlei potplanten, perkplanten en kuipplanten om de consument zo goed mogelijk te helpen om de planten met een sensor zo lang mogelijk goed te laten groeien en bloeien.

Film